Met drank in je mik lijkt een ander beslist aantrekkelijker

Mensen die veel alcohol hebben genuttigd, kunnen asymmetrische gezichten moeilijker herkennen en beoordelen anderen daardoor eerder als aantrekkelijk……

Britse onderzoekers testten de invloed van alcohol op het vermogen om symmetrie te herkennen door nuchtere en beschonken studenten in de campusbar gemanipuleerde foto’s van mannen en vrouwen te laten beoordelen.

Sommige gezichten waren met behulp van de computer totaal symmetrisch gemaakt, andere foto’s waren juist assymetrisch gemaakt.

Het bleek dat studenten die dronken waren, veel meer moeite hadden om asymmetrische gezichten te herkennen. Ook hadden ze een veel minder grote voorliefde voor symmetrische gezichten dan nuchtere proefpersonen

Het nuttigen van veel alcoholische versnaperingen zorgt ervoor dat mensen niet meer goed kunnen zien of anderen een symmetrisch of juist een asymetrisch gezicht hebben. Ook wordt de menselijke voorkeur voor symmetrische gezichten dan minder.

Het is al langer bekend dat aantrekkelijkheid van mensen voor een groot deel wordt bepaald door symmetrie in hun gezichtsbouw.

Opvallend was verder dat het beoordelingsvermogen van vrouwen het meeste werd beïnvloed door drank. Na een paar glaasjes kregen de meeste vrouwelijke studenten al moeite om symmetrische en asymmetrische gezichten van elkaar te onderscheiden, terwijl mannen na een vergelijkbare hoeveelheid er nog geen moeite mee hadden.

Volgens de wetenschappers komt dit waarschijnlijk doordat mannen van nature meer op uiterlijk zijn gericht dan vrouwen en dus ook meer ervaring hebben met het beoordelen van gezichten.

Lees ook:Welke gezichtshelft is jouw chocoladekantje?
Lees ook:Onaantrekkelijke gezichten worden beter onthouden dan knappe smoeltjes
Lees ook:Vrouwen herkennen levende wezens van verre, mannen bewegende
Lees ook:Ga je vreemd als je geheimen deelt met een ander of pas als je het bed deelt?
Lees ook:Billen kijken: we kunnen nog veel van chimpansees leren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Met drank in je mik lijkt een ander beslist aantrekkelijker

  1. Pingback: Aangeschoten vind je jezelf en de ander plots een stuk aantrekkelijker | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>