Deze 9 gekke dingen gebeuren er als je ‘het echt te pakken hebt’

Verliefdheid, zo toonde de wetenschap al een aantal keren aan, is een gelukzalige staat van tijdelijke niet toerekeningsvatbaarheid.

Niet liefde, maar de verliefde fase maakt blind, geeft je een roze bril, haalt het beste in mensen naar boven en laat de persoon vaak ook meer in zichzelf dan ooit geloven……..

De stoffen die daarvoor verantwoordelijk zijn, beschreven we vorige week reeds. Vandaag 9 vreemde zaken die er gebeuren als je in een de ‘roze roes’ geraakt…….

VERLIEFDHEID:

1. Maakt je dommer: Hoogleraar Evolutionaire psychologie Robin Dunbar, verbonden aan de universiteit van Oxford, toonde aan dat je niet meer rationeel nadenkt als je verliefd bent.

2. Maakt je high: de delen van de hersenen die geprikkeld worden bij een verliefd persoon zijn dezelfde als die van een verslaafde aan drank of drugs.

3. Zorgt dat je minder pijn ervaart: onder een scan werd aangetoond dat mensen die een foto van hun geliefde bekijken, minder pijn ervaren.

4. Laat je langzamer lopen: dit geldt vooral voor verliefde heteromannen. Zij passen hun tempo van lopen aan aan dat van hun geliefde.

5. Verandert je hartslag zodat die gelijk klopt met je geliefde: zeker onder invloed van positieve of negatieve spanning gaan de harten van 2 mensen die dicht bij elkaar staan, synchroon lopen.

6. Zorgt dat je een octaaf hoger gaat spreken: verleiden doen we met een diepere stem, maar vooral vrouwen praten met een hogere stem tegen mannen waar ze gek op zijn. Ook mannen eiden het, waarschijnlijk om affectie te tonen

7. Maakt je echt blind: het spreekwoord ‘liefde maakt blind’ klopt niet. Het is in werkelijkheid: ‘verliefdheid maakt blind!’

8. Maakt je roekelozer: voor een geliefde riskeren met name mannen veel meer dan voor wie dan ook.

9. Vergroot je pupillen: verliefde mensen, opgewonden mensen en mensen in een emotionele staat blijken grotere pupillen te hebben dan gewoonlijk.

mute_swans

Lees ook:Verliefde mensen vinden elkaar echt het aller mooiste!
Lees ook:Ware liefde: hoe werkt het?
Lees ook:Dat verliefdheid ons blind maakt, is maar goed ook!
Lees ook:Verliefdheid is scheikunde en dat zie je zo
Lees ook:Een roze bril maakt eerste jaren huwelijk gelukkiger

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>