Duitsland gaat wellicht incest-relaties gedogen

incest_musicalDe Duitse Ethische Raad heeft het parlement voorgesteld seks met onderlinge toestemming tussen volwassen broers en zussen niet langer strafbaar te maken.

Dit in tegenstelling tot incest tussen ouders en kinderen.

De parlementsleden zijn echter niet verplicht het advies van de Raad te volgen.

Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De ‘wijzen’ van de ethische raad menen dat het beschermen van een sociaal taboe en het stellen van morele grenzen niet thuishoren in het strafrecht. Ze bogen zich over de kwestie n.a.v. een broer en zus in Leipzig, met 4 kinderen waarvan er 2 gehandicapt zijn.

Patrick Stübling, die drie jaar in de cel zat wegens incest en Susan K., die een tijd in een instelling zat omdat ze mentaal beperkt is, wendden zich in 2008 vruchteloos tot het grondwettelijk hof van Karlsruhe en in 2012 tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Beiden verwierpen hun verzoek om artikel 173 van de strafwet te schrappen, dat een celstraf van 2 jaar of een boete voor sekscontacten tussen broer en zus voorschrijft en tevens melding maakt van de risico’s van een dergelijke relatie.

Volgens het rapport van de Raad komt incest tussen zus en broer in de westerse samenleving nauwelijks voor. Het risico op gerechtelijke vervolging drijft volgens hen de betrokken koppels in een schemerzone van geheimhouding en tot het ontkennen van hun liefde. Dat druist weer in tegen het recht op seksuele zelfbeschikking.

De adviezen van de Ethische Raad zijn weliswaar niet bindend voor de wetgever, maar kondigen vaak een wetswijziging aan.

Lees ook:10 jaar huwelijk en 4 kinderen verder, ontdek je dat je broer en zus bent
Lees ook:De aantrekkingskracht van de ‘bad boy’: medewerksters TBS-klinieken hebben relaties met patiënten
Lees ook:Dochter Whitney Houston trouwt met haar broer
Lees ook:2e kinderen zijn socialer dan de oudsten
Lees ook:Moeder en zoon die incestrelatie hebben, inmiddels ondergedoken

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Duitsland gaat wellicht incest-relaties gedogen

  1. Sofie

    Eindelijk vooruitgang… Het komt veel vaker voor dan men denkt, maar veruit de meeste mensen liegen er over. Logisch, gezien het enorme taboe dat er op rust. Veel broers en zussen waarbij dit speelt, kiezen gedwongen voor ofwel geheimhouding, of gaan uit elkaar. Enkel vanwege afkeuring van anderen. Belachelijk dat anno 2015 twee mensen die op vrijwillige basis een relatie met elkaar aangaan, nog steeds worden bestempeld als walgelijk en gestoord. Treurig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>