60 jaar geleden werden deze Brabantse mannen als baby’s verwisseld

anne-geddes-8De een is er blij mee, de andere juist niet.

Martino Kerremans uit Breda en Jan Koevoets uit Sint Willebrord hoorden onlangs het ongelooflijke: dat ze als baby’s zijn verwisseld en dus eigenlijk elkaar hadden moeten zijn met een totaal andere familie.

Jan Koevoets zit er flink doorheen. Voor hem had het niet gehoeven.

Martino Kerremans erkent ook dat het ‘ingewikkeld is allemaal’, maar is blij dat dit is opgelost……..

“En ik ben blij dat ik mijn echte familie ken. Maar hoe we ermee om moeten gaan, dat moet de komende tijd allemaal blijken”, zegt hij vandaag in het AD.

Kerremans werd in februari 1953 geboren op de kraamafdeling van het oude Ignatius Ziekenhuis. Omdat zijn moeder weleens had gezegd dat ze mogelijk de verkeerde baby mee naar huis had gekregen, liet de Bredanaar eerder dit jaar een DNA-test met twee van zijn zussen doen. De uitslag kwam hard aan. Hij bleek geen familie van hen te zijn, het verhaal van zijn moeder was waar.

Na publicatie van zijn verhaal in BN De Stem en bij Omroep Brabant ging het balletje rollen. Antoon Koevoets uit Hulten meldde zich nog diezelfde dag bij de redactie. Hij zag zichzelf terug in de foto van Martino die bij het verhaal stond. Bovendien was zijn broer Jan, kapper in Sint Willebrord, een dag na Martino (4 februari 1953) in het Ignatius geboren. Ook hun moeder sprak weleens over de babywissel.

Een DNA-test tussen de leden van beide families maakte afgelopen week aan alle onzekerheid een einde. Jan en Toon Koevoets blijken geen biologische broers te zijn. Andersom zijn Toon Koevoets en Martino Kerremans wel familie. Dat geldt ook voor één van de zussen van Martino die in werkelijkheid een biologische zus van Jan Koevoets blijkt te zijn.

Jan Koevoets, die er net als Martino opeens een familie bij heeft, houdt er gemengde gevoelens aan over. “Ik ben blij met mijn nieuwe familie, maar liever had ik gezien dat Martino niet was gaan zoeken, dat alles bij het oude was gebleven. Nu ligt alles overhoop. Maar mijn oude familie blijft mijn familie.”

Lees ook:Burger King-vondeling is nu 27 en zoekt haar moeder
Lees ook:Burger King vondeling (27) vindt haar moeder en hoort haar verschrikkelijke verhaal
Lees ook:Steeds meer kinderen van spermadonoren op zoek naar familie
Lees ook:Gregor Collins: ‘Ik werd verliefd op mijn 32ste. Zij was 92′
Lees ook:5% van de zussen is verliefd op dezelfde man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>