Vrede op aarde: stellen maken 4x per dag ruzie in deze donkere dagen voor kerst

Halleluja, het is weer bijna kerstmis. En de stress begint op te lopen voor dit feest van ‘Vrede op aarde’.

Maar omdat het meer ‘vreten op aarde’ is en vooral de vraag wanneer, met wie en wie doet wat, vieren de echtelijke ruzies nu hoogtij.

Het gemiddelde stel heeft 4x per dag herrie. Eenvijfde overweegt om uit elkaar te gaan tijdens de kerstperiode en 1 op de 20 vraagt zich serieus af of de relatie het nieuwe jaar wel haalt……..

Zo blijkt uit onderzoek onder 3000 Britten, dat werd uitgevoerd door een groot advocaten-collectief. Zij spugen zich reeds in hun handen voor de echtscheidingspiek begin januari.

De logistiek rond de feestdagen geeft de meeste stress, gevolgd door het traditionele bezoek aan en van (schoon)ouders. Teveel geld uitgeven zorgt ook voor onmin, evenals het koken voor gasten. Tel daarbij op de taakverdeling en het bezoek van vrienden en nog andere familieleden en je hebt een hogedrukpan.

Nog een veelgenoemd probleem is het drankgebruik tijdens de feestdagen, waardoor de boel eerder escaleert en het gebrek aan tijd voor elkaar en de kinderen.

Bijna een kwart van de Britten verbrak ooit een relatie tijdens de kerst. 40% van hen deed inderdaad vanwege de vele ruzies en 16% opvallend genoeg om geen cadeau voor de partner te hoeven kopen.

Eenderde van de mensen met een partner zou tijdens de feestdagen best wel weer even single willen zijn. En zo is het altijd wat, want die singles willen nou juist weer met een liefje onder de kerstboom zitten. Merry Christmas!

Lees ook:Tijdens echtscheidingen lijden vrouwen meer dan mannen
Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks
Lees ook:Single stress voor kerst
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:Voorkom een relatie-dip in de winter door buitenlucht, eiwitten en seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrede op aarde: stellen maken 4x per dag ruzie in deze donkere dagen voor kerst

  1. Pingback: Vandaag is het bijltjesdag in huwelijksland | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>