Vandaag is het bijltjesdag in huwelijksland

Elke krant, elk medum schrijft er wel over: vandaag is het Blue Monday, de somberste dag van het jaar en die schijnt in verband met de economische recessie nog ‘blauwer’ te zijn dan voorgaande jaren.

Ook op huwelijksgebied is deze dag een dieptepunt van het jaar.

Januari = echtscheidingsmaand en raad eens wat? Op maandagen worden er de meeste aangevraagd………

Eenderde van alle echtscheidingen van 2012 worden deze weken aangevraagd.

Stellen hebben net die verschrikkelijke decembermaand achter de kiezen, die veel te veel geld heeft gekost en/of ze hadden een kibbel-kerstvakantie van heb ik jou daar. Dan rest er nog maar 1 optie: we moeten uit elkaar!

Ieder jaar hakken in januari 35.000 mensen de knoop van het huwelijksconvenant door. Vanaf 2010 waren dat er opeens minder: 31.000 volgens het CBS. Voor 2012 verwachten de statistici echter juist meer dan gemiddeld.

Dat het aantal januarischeidingen vorig jaar lager lag is verklaarbaar. In economisch onzekere tijden blijven mensen langer bij elkaar. Bovenop alle financiële ellende willen ze niet nu ook nog zo’n geldverslindende breuk.

Maar dat effect duurt maar even: een slecht huwelijk houdt geen stand, economische crisis of niet. En vooral de maandagen zijn favoriet.

Dat betekent dus dat het vandaag bijltjesdag is in huwelijksland. Relaties zonder boterbriefje worden vaker uitgemaakt in de 2 weken voor kerst of vlak na Valentijnsdag 14 februari. En ja: ook dan het vaakst op maandag.

Lees ook:Vanavond om 21.52 uur is het beste moment om ‘de ware’ te vinden
Lees ook:Herfst is veiligste periode voor relatie
Lees ook:Daten per computer? Ook al in de 60′er jaren!
Lees ook:Een nieuw jaar: een nieuwe minnares of monogaam worden
Lees ook:Hou je ook nog van mij wanneer ik oud en grijs ben?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>