Mannen blijven steeds liever thuis

ManWashmachineRuim 1 op de 5 vrouwen is anno 2010 de hoofd-kostwinner van het gezin.

Dit komt omdat steeds meer mannen het fijn vinden om meer thuis te zijn……….

Uit een Britse enquête, in opdracht van een verzekeringsmaatschappij en gepubliceerd in The Daily Mail, blijkt dat 22% van de vrouwen de voornaamste of enige verdiener is thuis. Ter vergelijking: in de late jaren ’60 was dat slechts 4%.

De nieuwe generatie mannen heeft het daar niet meer moeilijk mee, 86% ziet alleen maar voordelen in een vrouw met een dik salaris. 44% wil best thuis blijven voor de gezinstaken.

Cijfers van het Office for National Statistics bevestigen de toenemende trend van ‘thuis-papa’s’. Het aantal mannen dat niet werkt om bij de kinderen te blijven, nam de laatste 15 jaar met 80% toe. Het aantal vrouwen dat ervoor kiest om thuis te blijven, daalt rechtevenredig.

Volgens de onderzoekers zijn vrouwen ambitieuzer dan ooit. Veel vrouwen opteren eerder voor een succesvolle baan dan voor een relatie. Dat is ook te merken aan het aantal leidinggevende vrouwen.

Maar we zijn er nog niet. Ondanks deze enorme veranderingen, blijkt uit de officiële cijfers dat vrouwen die voltijds werken toch nog meestal een kwart minder verdienen dan mannen in soortgelijke functies.

Lees ook:Steeds meer mensen trouwen meerdere keren
Lees ook:Steeds meer ‘bejaarden’ gaan echtscheiden
Lees ook:Mannen scheiden en trouwen steeds ouwer
Lees ook:Ga op vakantie met een caravan om jullie seksleven op te krikken!
Lees ook:Studenten van nu verblijven veelal in ‘Hotel Mama’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>