Yuccies: de yuppies van 2015

DavidInfanteHip, hipper, hipst en hipster vormen niet langer de avant-garde in de samenleving.

Waren het in de jaren ’80 de yuppies (young urban people).

Nu is er groep die veel geld verdienen ook hoog in het vaandel hebben staan en zij behoren tot de yuccies, namelijk young urban creatives…….

“Ik wil graag dat er in exacte bewoordingen de spot met mij gedreven wordt”, aldus David Infante in een artikel op Mashable.

“Ik ben een 26-jarige schrijver die in een veryuppende buurt in Brooklyn woont. Ik ben een heteroseksuele witte man met een fixie en een snor.”

De benaming die Infante voor zichzelf en zijn soortgenoten introduceert is ‘yuccie’. En zoals de yuppies een reactie waren op de hippies in ‘the zeventien’ zijn de yuccies weer een reactie op de hipsters uit het Millenniumtijdperk.

De yuccies zijn de blanke, bevoorrechte middenklasse-jongeren die graag een hoop geld willen verdienen, maar wél op hun eigen voorwaarden, oftewel: in een creatief beroep. Het type mens dat zijn carrière bij een bank opgeeft om zijn eigen brouwerij te beginnen.

Yuccies zijn daarmee het ‘culturele nageslacht van yuppies and hipsters’, zo schrijft Infante. ”We willen zo succesvol zijn als yuppies en zo creatief als hipsters.”

Yuccie klinkt natuurlijk ook een beetje als yucky, yeckie, oftewel getver. Dat klopt ook volgens Infante ook, ‘yuccies are yucky’. Ze hebben namelijk een onuitstaanbare attitude. U bent gewaarschuwd!

Lees ook:Geen hippie, geen yuppie: de moderne vrouw is een muppie
Lees ook:Samen naar het buitenland? Man wil werken, vrouw wil reizen
Lees ook:Hoe kleren de man c.q. vrouw maakten in de afgelopen 100 jaar
Lees ook:Mannen die wel een borrel lusten, verdienen meer geld
Lees ook:Hoe leg je je grootouders uit wat ‘piktikken’ is?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>