Aanhoudende kaalheidscultus maakt behaarde vrouwen onzeker

erica-bronze-finish-femaleZo glad als een gepolijst bronzen beeld.. Of mode-bladen en andere kritische groepen nu roepen dat het onzin is: vooral de teenagers van dit moment leven in een ware kaalslag-wereld.

Mijn kleindochter van 14 wordt gek als ze ook maar ergens 1 haartje ziet oppiepen. Dr’af!

Vrouwen die van nature wat meer behaard zijn, hebben het daardoor vaak zwaar. 1 op de 5 Nederlandse vrouwen afficheert zich dan ook als ‘overbehaard’……….

Zo blijkt uit een onderzoek van online vrouwentijdschrift Ze.nl onder ruim 1200 Nederlandse vrouwen van rond de 30 jaar.

Daarnaast vindt 2% van de vrouwen zichzelf ernstig overbehaard, 6% vindt zich gemiddeld behaard en 15% zegt weinig lichaamsbeharing te hebben.

Eenderde van de vrouwen zegt zich erg te schamen voor haar beharing, 60% schaamt zich af en toe en 11% heeft daar geen aanleiding toe.

Heikelste punt is een snorretje (18%), gevolgd door haar tussen de billen (17%), okselhaar (15%), een streepje haar bij de navel (9%) en donshaartjes op het gezicht (7%).

Zoals eerder gezegd: volgens trendwatchers maakt oksel- en schaamhaar bij vrouwen een comeback, maar ruim 95% wil daar niets van weten en zegt niet van plan te zijn om aan deze trend mee te doen.

Vrijwel alle ondervraagde vrouwen, 96 procent, onthaart regelmatig de schaamstreek. Tweederde kiest voor helemaal kaal, 17% voor een driehoek, 12% voor een streepje en 4% laat alles staan.

Van de vrouwen die de schaamstreek scheren, doet 60% dat omdat ze het hygiënischer vinden. Een kwart voelt zich daardoor prettiger tijdens orale seks en 6% geeft toe het te doen omdat het vanuit de maatschappij verwacht wordt. 4% zou het liever niet doen, maar scheert zich wel omdat de partner dit prefereert.

Lees ook:Vrouwen zien hun man graag met geschoren klok- en hamerspel
Lees ook:Mannen verkiezen geschoren vrouwen. Vrouwen verkiezen geschoren mannen
Lees ook:Heel Holland waxt op z’n Braziliaans: niet voor watjes
Lees ook:Vrouwen denken dat hun partner hen mooier vindt dan zijzelf
Lees ook:Vrouwen laten de reetveter schieten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>