Meer relaties en minder seks

SexHeadIIWe zijn geobsedeerd door seks, beschouwen de ander steeds meer als lustobject en seks is een economisch ruilmiddel binnen relaties.

Pittige van psycholoog Jean-Pierre van de Ven over de dominante rol van seks in onze samenleving……..

Aan de hand van ervaringen uit zijn praktijk en recente onderzoeksliteratuur behandelt Jean-Pierre van de Ven in zijn nieuwste boek ‘’Doen jullie het nog?’’ de ins en outs van seks in liefdesrelaties.

Het IKON-programma ‘Gesprek op 2′ vraagt zich af in hoeverre seksuele problemen een spiegel zijn van onze maatschappij en hoe zich dat verhoudt tot de tendens dat steeds meer mensen vinden dat zij recht hebben op seks en geluk.

Met middelen als Viagra is de farmaceutische industrie bezig seks te medicaliseren, terwijl onderzoek juist aantoont dat seksuele problemen pas verdwijnen als we de relatie met onze partner veranderen.

Jean-Pierre van de Ven vertelt over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van liefdesrelaties, de problematisering en medicalisering van seks, de maakbaarheid van het leven en het hebben van seks op hogere leeftijd.

Hieronder kunt het gesprek bekijken dat Daphne Bunskoek met hem had.

Lees ook:We verwarren vaak ‘liefde’ met ‘relatie’
Lees ook:Jeugdliefdes na 35 jaar alsnog naar het stadhuis, met dank aan Facebook
Lees ook:Eerst improvisatie-toneel, dan seks
Lees ook:De dingen die we liever geheim houden
Lees ook:Paren met aparte slaapkamers: een taboe in Nederland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>