Mannen met patserbakken zoeken slettebakken

Mannen die in een nieuwe peperdure gewilde auto rijden, op exclusieve designerschoenen lopen en in het restaurant de duurste flessen champagne laten aanrukken, zijn maar op een ding uit ~juist ja~ incidentele seks met de mooist voorhanden zijnde vrouw.

En laten de meeste dames dat nou heel goed in de smiezen hebben…………….

Dit blijkt uit onderzoek van 5 verschillende Amerikaanse universiteiten waaronder de Universiteit van Texas en de Arizona State Universiteit.

Voorheen werd dit gedrag door psychologen getypeerd als frivool, impulsief, macho en een tikje narcistisch, maar vanuit evolutionair perspectief blijkt nu dat op die manier de blits maken een seksueel communicatiemiddel is. Een dure sportwagen onder zijn kont betekent bijvoorbeeld: ‘Hey, ik heb zin in een one-night stand. Jij ook?’

Uit het onderzoek bleek dat mannen die pronken met dure spullen alleen geïnteresseerd zijn in een kortstondige relatie zonder emotionele verbinding. Ze willen eigenlijk maar een ding: verplichtingsloze seks.

Om te onderzoeken of vrouwen dit signaal wel goed interpreteren, moesten vrouwelijke proefpersonen mannen beoordelen op: ‘Leuk voor een eenmalige date’ of ‘interessant voor de langere termijn’. De mannen waren allen fysiek aantrekkelijk, succesvol en reden of in een Porsche Boxster (waarde: $58.000,-) of in een Honda Civic (waarde: $15.655,-)

De dames wilden graag een kort avontuurtje aangaan met de Porsche-mannen, maar zagen hen niet zitten voor het serieuze werk. Daarvoor kozen zij de mannen die in de goedkopere wagens reden.

Heren: weet dus welk signaal u uitzendt wanneer u met uw Porsche of Maserati weer de blits probeert te maken op de Brink te Laren, in de PC of op welke spot dan ook. Vrouwen pikken meer van uw (tijdelijke) bedoelingen op dan u denkt! En als u dus echt serieuze bedoelingen hebt: neem dan een ietwat bescheidener auto uit uw wagenpark mee.

Andersom werkt het ook. Eerder onderzoek wees uit dat wanneer mannen in het gezelschap zijn van een aantrekkelijke vrouw, ze gevoeliger zijn voor luxe, dure spullen en dus ook eerder meer geld uitgeven.

Lees ook:Patserbakken willen seks
Lees ook:Eenderde van de mannen huurt een snelle wagen of een mooi huis om zijn date te imponeren
Lees ook:Neem jij wraak?
Lees ook:Waarom mannen in hun midlife raar doen met snelle auto’s
Lees ook:Indruk maken op vrouwen doe je vandaag de dag als man met 2 rechterhanden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mannen met patserbakken zoeken slettebakken

  1. Pingback: Heren, vergeet de sportauto. Vrouwen vinden een man in een klassieke wagen supersexy! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>