Prison Groupies: vrouwen die van criminelen houden

JeremyMeeksDe vrouwen rond Willem Holleeder zijn de laatste dagen in het nieuws. Daarbij ook zijn (ex-)vriendin.

Velen van u zullen zich net als ik verwonderen over het feit dat een vrouw überhaupt in zee gaat met een bekende crimineel.

Maar ook de bekende psychopaten als Anders Breivik, Joran van der Sloot en (braak) Dutroux ontvangen ‘fanmail’ van vrouwen.

Hoe zit dat?

Psychologen buigen zich al langer over dit fenomeen, dat officieel hybristofilie heet. Het gaat meestal om de oerkracht van zo’n man; hij is geen saai watje, maar heeft durf en kracht.

Maar tegelijkertijd is het wel een bepaald soort vrouwen dat zich aangetrokken voelt tot criminelen. In de Amerikaanse gevangenis krijgen moordenaars in hun cel ook bezoek van zulk soort dames, die ‘Prison Groupies’ of zelfs ‘Killer Groupies’ genoemd worden. Sommigen zijn namelijk niet weg te slaan bij hun ‘idool’.

Deze vrouwen zouden meestal zelf labiel zijn en een voorgeschiedenis hebben van misbruik en geweld, ofwel sexueel dan wel psychisch. Vaak gaat het ook om dochters van vaders die ook ‘zware jongens’ waren. Zulke vrouwen zoeken een viriele man en omdat hij achter de tralies verblijft vormt hij geen direct risico.

Voorts kunnen de volgende vrouwelijke emoties een rol spelen:
* Het gevoel nodig te zijn. Het redster-in-nood-complex: deze man bekeren en van het slechte pad proberen af te houden.
* Door de veilige afstand kunnen ze zich makkelijker een soort ideaalbeeld voor ogen spiegelen en denken: ‘Tegen mij is hij wel heel aardig!’
* Het kicken op spanning en agressie.
* Het besef dat het onmogelijk tot een normale of fysieke relatie kan komen.
* Het moedergevoel: ‘hij heeft mij nodig’.
* het gevoel dat hij haar kan beschermen, omdat hij kan vechten.

Deze vrouwen zouden zelf een saai geïsoleerd leven leiden. Ze hebben een grote nood aan aandacht en bovendien kunnen zij al hun affectie en liefde op de man in de bak richten; het is fijn om te denken dat hij hen echt nodig heeft.

Zelfs hoger opgeleide vrouwen zoals advocaten en gerechtspsychiaters zijn weleens gecharmeerd van de criminelen waarmee ze in aanraking komen. Zij hebben een soort van relatie met een man die voor alle anderen ontoegangelijk is waardoor ze zich superieur voelen. Ook in TBS-klinieken knopen veroordeelden en personeelsleden regelmatig relaties aan, ook al mag het niet.

Vanuit de evolutie gezien is het verklaarbaar dat vrouwen zich aangetrokken kunnen voelen tot criminelen. In de oertijd was het de taak van de vrouw om kinderen te baren, te verzorgen en voedsel te verzamelen. De man moest op jacht en dus in staat zijn bescherming te bieden en desnoods met agressie zijn gezin verdedigen.

Vorig jaar zomer was er opeens een bajesklant in Amerika hot, alleen vanwege zijn fraaie verschijning voor veel dames op zijn mugshot….

Lees ook:De billen van een vrouw zijn meer nog dan haar borsten interessant voor de man
Lees ook:Verliefd worden op een vent die je eigenlijk superirritant vindt
Lees ook:Vrouwen met flinke kont zijn intelligenter en baren dito kinderen
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook gewoon vrienden zijn? IV
Lees ook:Veel vrouwen houden wel van lekker soppen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>