Vrouwen negeren zowel de te korte als de te lange heren

Lengte speelt wel degelijk een rol bij aantrekkingskracht. Vrouwen volgen nog steeds het klassieke patroon: zij willen een man die langer is dan zijzelf. Dat voelt veilig.

Maar niet alleen de te kleine mannen laat zij links liggen. Ook de zeer lange heren zal zij negeren…….

Dat blijkt uit Brits-Nederlands onderzoek van bioloog Simon Verhulst en promovendus Gert Stulp van de Rijksuniversiteit Groningen.

Statistisch gezien zou bij 2 op de 100 heteroparen de vrouw langer moeten zijn dan de man. In de praktijk is dat echter maar bij 1 op de 100 shet geval.

Ook relaties waarin de man extreem veel langer is dan de vrouw komen minder voor dan de statistieken hadden voorspeld. Het is echter lastig om te bepalen hoe vaak ‘extreem lengteverschil’ precies voorkomt, omdat er daar geen definitie voor bestaat.

Verhulst: “Maar duidelijk is wel dat een man echt minder aantrekkelijk wordt gevonden wanneer hij véél langer is dan een vrouw.”

Volgens hem is dat het gevolg van de evolutie: hoe langer de man is, hoe groter de kans dat zijn vrouw een moeilijke zwangerschap en bevalling zal hebben, vanwege haar grotere baby. Een lengteverschil van pakweg 20 centimeter heeft nog weinig invloed, maar groter wel.

Verhulst ontekte tijdens speeddate-experimenten dat vooral vrouwen lengte-eisen hebben. “En wanneer je vrouwen ernaar vraagt, zijn ze zich bewust van hun voorkeur. Voor een man maakt de lengte van zijn vriendin of vrouw een stuk minder uit.”

Eerder onderzoek wees al eens uit dat een kleine man eigenlijk alleen interessant wordt als er een groot salaris aan vasthangt.

Lees ook:Vrouwen vinden lengteverschil in relatie belangrijker dan mannen
Lees ook:Waarom een kleinere man aan je zij gunstig is
Lees ook:Man van gemiddelde lengte plant zich het snelste voort
Lees ook:Met een portie geld en/of romantiek bent u als kleine man wel in beeld
Lees ook:Waarom je als vrouw best een kleinere man aan je zij kunt kiezen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen negeren zowel de te korte als de te lange heren

  1. Hans Vegt

    Misschien dat ik daarom wel niet zo in de smaak val, ik ben 1 meter 90. Maar het kan ook wel aan mijn handicap liggen, ik heb namelijk een vorm van autisme, waarschijnlijk vermengd met een paar andere psychische ziektebeelden. En verder zie ik hier in Velp bij Arnhem toch wel degelijk veel vaker dan in 1% van de gevallen dat de vrouw langer is dan de man.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>