Lichaamstaal

Lichaamstaal kan verkeerd geïnterpreteerd worden of zelfs niet opgemerkt. De kans dat je dan een blauwtje loop is vrij groot……………….

Psycholoog Pieternel Dijkstra heeft onderzoek gedaan naar flirtgedrag en is deskundig op het gebied van aantrekkingskracht.

Te snel lichaamscontact kan helemaal verkeerd vallen. Daar zijn regels voor: Lichaamscontact bouw je langzaam op. “Eerst even kort iemands arm of schouder aanraken. Zodat je weet of de ander daarvan gediend is. Is de reactie oké, dan kun je iets verder gaan.

Hofmakerij doorloopt altijd eenzelfde patroon, zo concludeerden twee antropologen na gedegen onderzoek in café’s en disco’s: “Oogcontact, toenadering, naar elkaar toe draaiende lichamen, de eerste ‘toevallige’ aanrakingen, en dan als bezegeling het steeds harmonieuzer op elkaar afstemmen van houdingen en gebaren. Het begint dus net als bij dieren met pronken. Het is een soort paringsdans. Vrouwen gooien onwillekeurig hun borsten naar voren, hun haren naar achteren en slaan hun benen over elkaar. Mannen rechten hun rug en trekken hun buik in. Ook maken ze zich groot met als boodschap: Kijk eens, hier ben ik.

Mannen zijn echter geen helden als het op lichaamstaal aankomt. Een vrouw moet wel drie, vier keer kijken voordat een man doorheeft dat er meer achter steekt. Hij zal eerder denken dat ie iets op zijn gezicht heeft zitten of dat zijn kleding niet goed zit. Dat ze hier slecht in zijn heeft te maken met het mannenbrein. Die vangt niet elke subtiliteit op en heeft daardoor een soort ‘ongevoeligheid’ voor andermans behoeften.

En als mannen denken dat zij altijd het initiatief nemen hebben ze het goed fout: er is één wet in de wereld van flirten: de vrouw beheerst het spel. Als een vrouw veel oogcontact maakt en glimlacht wordt ze door 60% van de mannen benaderd. Maakt ze alleen oogcontact zonder glimlach dan daalt het percentage naar 20. Als de vrouw alleen maar mooi zit te wezen en geen ‘groen licht’ geeft dan gebeurd er helemaal niets. En als de man daar dan op afstapt is de kans op een blauwtje heeeel groot.

Lees ook:Woensdag rijdt de NS met de flirt-trein
Lees ook:Verliefd worden is secondenwerk
Lees ook:Geen zin in seks
Lees ook:Oogcontact gaat je niet helpen
Lees ook:Irritaties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>