De liberale man anno nu is bromosueel

Onze opa’s deden het nog met een stevige handdruk. Sommige van onze vaders deden er bij een hele goede vriend een ferme ‘hug’ bij.

Mannen van nu zijn niet bang hun affectie te tonen aan hun beste kameraden.

Een innige omhelzing of zelfs een goed geplaatste zoen is heel gebruikelijk voor mannen die een diepe vriendschappelijke band hebben.

We noemen hen broms, bromo’s of bromosuelen……….

Bromances (samentrekking brother en romance) zijn zeer intense, maar platonische (niet-seksuele) vriendschappen tussen twee mannen.

Die worden ook wel eens ‘bromoseksuelen’ genoemd. Hun band lijkt voor de buitenwereld zò innig, dat diezelfde buitenwereld soms denkt dat het om verliefde homo’s gaat, maar dat klopt dus niet — al kan er ook een bromance ontstaan tussen een hetero en een homo, of tussen twee homo’s. Alleen komt er nooit seks aan te pas.

De allerbekendste Hollywood-bromance is ongetwijfeld die tussen acteurs Matt Damon en Ben Affleck. De twee kennen elkaar al van de lagere school en schreven samen het scenario voor de film ‘Good Will Hunting’, waarmee ze zelfs een Oscar binnenhaalden.

Hun vriendschap was (en is) zo intens dat er zelfs een toneelstuk over werd gemaakt: ‘Matt & Ben”. Detail: het stuk werd geschreven door twee vrouwen, Brenda Withers en Mindy Kaling, die ook zelf de hoofdrollen voor hun rekening namen.

20 jaar geleden waren zulke warme vriendschappen bijna ondenkbaar en dat heeft veel met opvoeding te maken. De mannen die nu tussen de 20 en 45 jaar zijn,  zijn veelal opgevoed door feministes, die hun zonen leerden dat het oké was om over hun gevoelens te praten, en dat ze ook met poppen mochten spelen.

Er kleven dus veel voordelen aan op deze manier opgroeien, alhoewel er ook gemopperd wordt op de feminisering van de maatschappij. Doordat jongens door overwegend vrouwen worden opgevoed en onderwezen, wordt de ‘carrièrevrouwen’ ook het Peter Pan Syndroom in de schoenen geschoven. Mannen van nu, die eeuwig in hun kinderlijkheid blijven steken.

Mannen blijven vandaag de dag langer vrijgezel, waardoor ze meer tijd hebben voor hechte vriendschappen. En als ze dan toch een vriendin krijgen, dan is de kans groot dat het ~net als zijn moeder~ ook een vrijgevochten type is.

Een vrouw die het liefst een paar avonden in de week met haar eigen vriendinnen doorbrengt of het huis voor haar alleen heeft. En die het wellicht na een paar maanden reeds voor bekeken houdt, waardoor de man in kwestie weer tot single is gebombardeerd. Het is een harde wereld, de huidige relatiemarkt, dus een betrouwbare bromance is misschien wel de enige stabiele factor die iedere man overeind houdt.

Lees ook:Vriend(in)schappen laten vastleggen bij de notaris
Lees ook:Wat lesbo- en hetero-stellen kunnen leren van homomannen
Lees ook:Biseksuelen blijven lang in de kast(en)
Lees ook:De kleur van je polsbandje verraadt je relationele / seksuele voorkeur
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook ‘gewoon’ vrienden zijn? Deel VI

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De liberale man anno nu is bromosueel

  1. Pingback: Daniel Craig is dol op besnorde vrouwen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>