Wat lesbo- en hetero-stellen kunnen leren van homomannen

gay-marriage-800x430Homohuwelijken houden dubbel zolang als lesbische huwelijken. Dat werd gisteren bekend gemaakt uit cijfers van het CBS.

Vrouwen scheiden niet alleen vaker dan mannen, ze trouwen ook meer. In de eerste twee jaar na de invoering van het homohuwelijk in 2001 trouwden meer mannen met elkaar. Daarna werden homo’s ingehaald door vrouwen die samen in het huwelijksbootje stapten.

Van de 580 huwelijken die in 2005 zijn gesloten tussen 2 vrouwen is 10 jaar later 30% gestrand. Bij homo’s gaat in dezelfde periode 15% van de huwelijken stuk. Bij huwelijken tussen man en vrouw is dit 18%.

Daar kun je natuurlijk met de nodige mannen-, vrouwen- en homo-cliché’s een hele tijd op los speculeren. De diverse redacties van TV en internet vroegen het deskundigen.

RTL Niews belde met Gert Hekman, docent Seks & Gender aan de Universiteit van Amsterdam”. Lesbiennes kunnen liefde en seks niet zo goed scheiden als homo’s”, vertelt hij.

Homomannen gaan volgens Hekman veel makkelijker met seks om. “Zij scheiden dat wel goed. Daardoor is er ook minder jaloezie.” Vreemdgaan is dan ook meer geaccepteerd in de homogemeenschap dan in die van de lesbiennes. Homostellen scheiden dus minder snel nadat één van de twee is vreemdgegaan.

Het Algemeen Dagblad consulteerde relatietherapeute Lies van Dalen. “Mannen zijn over het algemeen makkelijker van aard dan vrouwen. Ook wat betreft de eisen die aan een relatie worden gesteld. Vrouwen kunnen dan weer heel erg jaloers zijn. Daar valt maar weinig aan te doen. Het is de aard van het beestje.”

LINDAnieuws ging te rade bij Maria van Oosten, hoofdredacteur van magazine Zij aan Zij. Vrouwen hebben volgens haar het geheugen van een olifant. Ze onthouden alles. En met name iedere ruzie. “Moet je nagaan dat je twee personen in een relatie hebt die steeds zeggen: ‘Ja maar, toen jij tien jaar geleden…’ Mannen zijn daarin iets makkelijker. Die vergeten een ruzie en gaan door. Pakken een biertje en klaar. Er zijn gewoon veel verschillen tussen mannen en vrouwen. In hetero-relaties heft het één het ander op, maar twee vrouwen bij elkaar. Die gaan gewoon te veel de diepte in.”

Lees ook:Biseksuelen blijven lang in de kast(en)
Lees ook:Open huwelijk houdt mannen langer bij elkaar dan vrouwen
Lees ook:Utrecht heeft homofiele en lesbische stoplichten
Lees ook:Lesbo’s trouwlustiger dan homo’s
Lees ook:Homo-huwelijken houden langer dan lesbo- en hetero-huwelijken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>