Heren, gaan we huggen?

HuggingMalesKen je dat na afloop van een feestje? De vrouwen nemen afscheid van elkaar met een Brabantse drieklapper (van mij mag het er ook eentje zijn, maar soi), de mannen kussen de vrouwen en daar waar de ene man tegenover de andere man komt te staan, stokt de zoenpartij.

Een uitgestoken hand, soms een schouderklop en in een heel enkel geval een omhelzing.

Dat laatste is een trend aan het worden en het schijnt dat niet alle heren hier content mee zijn………….

De Latino’s doen er niet zo moeilijk over. De Chileense president Sebastian Pinera toonde zijn genegenheid voor de geredde mijnwerkers zeer enthousiast.

Uiteraard zijn dergelijke knuffels oprecht en spontaan en ze bevestigen een trend van huggende heren.

Mannen die ervoor kiezen om dat niet te doen, worden door een groeiend aantal als ‘emotioneel onvolwassen’ bekeken. Conclusie: wie niet knuffelt, oogt benauwd, koud en geeft een houterige indruk.

Maar de mannen-meningen over de mannen-omhezing zijn verdeeld. “Knuffels raken hun waarde kwijt”, stelt journalist Mark Palmer in de Daily Mail. “Waar het vroeger werd gebruikt bij speciale gelegenheden of als ondersteuning tijdens moeilijke momenten met familie of vrienden, wordt het nu modieus door een jongenscultuur, gebaseerd op lege emoties. Bovendien raken de mannelijke armen en handen bij een omhelzing in een warboel. Een traditionele handdruk is minder gecompliceerd.”

Hoe de handdruk is ontstaan, weet niemand. De oorsprong wordt in Middeleeuwen gezocht, waar ridders met een open hand aantoonden dat ze geen wapen droegen. Knuffels daarentegen kennen geen ridderlijke geschiedenis.

“Tijd om de werkelijke waarde van een knuffel te herbekijken, stelt Palmer, “en de beelden van de Chileense mijnwerkers te laten voor wat we waard zijn”.

Lees ook:Kan het eens klaar zijn met al dat gezoen?
Lees ook:Met een handdruk snuffelen we onbewust even aan de ander
Lees ook:We zoenen wel met die vage bekende, maar willen het liever niet
Lees ook:Op doktersrecept: 4 knuffels per dag van 3 seconden!
Lees ook:Knappe man troost overspannen vrouwen en droogt hun tranen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Heren, gaan we huggen?

  1. Pingback: De liberale man anno nu is bromoseksueel | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>