Carrièrevrouwen bezorgen mannen ‘Peter Pan Syndroom’

In elke volwassen man zit nog steeds dat jongetje van vroeger. Bij vrouwen gaat dat kinderlijke er meestal af, als ze zelf eenmaal baby’s op de wereld hebben gezet, maar bij mannen blijft dat dus.

Charmant? In zekere mate wel.

Maar naar nu blijkt zijn er steeds meer van die ‘Peter Pannetjes’ en de schuld daarvan ligt niet bij de heren zelf, maar bij de opkomst van de hoger opgeleide en carrièrevrouwen van de laatste 25 jaar…………..

Dat is de visie Kay S. Hymowitz van het Manhattan Institute , die zij ventileert in haar essay ‘Manning up’.

Ze beweert dat steeds meer mannen nooit volwassen zullen worden. Volgens haar komt dit door de carrièrevrouwen die zich op allerlei terreinen manifesteren, zoals in het onderwijs en op de werkvloer.

Tegenwoordig heeft 27% van de mannen tussen de 25 en 34 jaar een diploma terwijl dat percentage bij vrouwen in die leeftijdsgroep op 34% ligt. Dit werkt het zogenaamde Peter Pan-syndroom in de hand. Dat betekent dat volwassen mannen zich als tieners blijven gedragen.

“Vrouwen hebben tegenwoordig betere cijfers en hogere salarissen,” zegt Hymowits. “Die veranderende hiërarchie maakt dat jonge mannen zich onzeker voelen over hun sociale rol. Ze moeten slagen op de competitieve arbeidsmarkt, maar mogen niet te bazig of zelfverzekerd zijn en privé moeten ze wel gevoelig maar geen watje.”

Veel van die mannen zijn single, wat ook al niet helpt. Hymowits: “Adviezen krijgen ze van dezelfde types als zij zelf zijn en die corrigeren hen niet. Daarbij komt dat ‘Bromance’ films onvolwassen mannengedrag vereren, waardoor het een geaccepteerde manier van leven wordt.”

Lees ook:Downdaten: de chirurge ‘doet het’ met de klusjesman
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen die ‘overschieten’: bitches of vermomde bambi’s?
Lees ook:Twintigers trouwen niet
Lees ook:Carrièrevrouwen en de teloorgang van de grote gezinnen
Lees ook:Daar komt de bruid….. en ze is al boven de 40!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Carrièrevrouwen bezorgen mannen ‘Peter Pan Syndroom’

  1. Pingback: De liberale man anno nu is bromoseksueel | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>