Zeg eens wat vaker AU in een ruzie met je lief

couple yelling at each other

Je hebt van die stellen die de hele dag lopen te kissebissen. Dat je denkt ‘waarom zijn die 2 eigenlijk nog met elkaar als ze het nergens over eens zijn?’ Maar vaak zien dergelijke stellen de onenigheid niet als ruzie. De gezonde waarheid voor een relatie ligt uiteraard (heel saai) in het midden. Aan 2 ‘duikers’ heb je ook niks, want die gaan conflicten uit de weg tot de atoombom een keer ploft.

Maar voor al diegenen die een ruzie met de partner graag willen stoppen: zeg eens wat vaker AU!

Relatiecoach Hal Runkel zegt dat het er in een gezonde relatie niet om gaat hoe vaak je ruzie maakt maar om hoe je dat doet. Het is de kunst om het niet te laten escaleren. Met de manier van ruziën kun je elkaar verder van je afduwen en dat is natuurlijk geen communicatie.

Door AU te zeggen, maak je elkaar duidelijk dat je niet te ver wilt gaan. Je stelt je kwetsbaar op en geeft een signaal af om niet verder te gaan op de destructieve weg.

Tijdens een ruzie durven partners erg ver te gaan door een zwak punt te raken zoals pijnlijke herinneringen oprakelen of zelfs het voeden van elkaars angsten. In plaats van te gaan schreeuwen, schelden of huilen, kun je beter aangeven dat dit echt zeer doet. Door AU maak je je partner duidelijk dat hij of zij aan het aanvallen is, waardoor die juist kalm wordt.

Ook de typische ruzie-woorden als ‘nooit’ en ‘altijd’ zou je moeten zien te vermijden. Daardoor wordt de motivatie om te verbeteren alleen maar kleiner. Volgens de relatiecoach is dat het verschil tussen eerlijk en bruut-eerlijk.

Daarnaast moet je geen medelijden opwekken door een discussie te willen ‘winnen’. Geen slachtofferrol aannemen dus. Ongelijkheid zorgt voor negatieve gevolgen. Zeg ens wat vaker AU dus.

Lees ook:Vaker ruzie dan seks?
Lees ook:Hoe ga jij om met ruzie?
Lees ook:Kom je je ex tegen met de feestdagen….
Lees ook:Exen vaak niet welkom bij uitvaart
Lees ook:De 5 elementen die een relatie succesvol maken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>