Aan deze zaken blijven mannen zich groen en geel ergeren bij samenwonen

cook-togetherDe Amerikaanse Moshe Ratson, gecertificeerd huwelijks- en relatiebemiddelaar en Lori Weinreich, sociaal werkster en relatietherapeute, onderzochten aan welke 5 dingen getrouwde en/of samenwonende mannen zich het meest ergeren.

Daarbij tips die de stemming gezelliger houden

1. ZIJ ZEURT
Vrouwen verwachten soms teveel van hun man, en beginnen daat te vaak over als ze vinden dat het nog niet OK is.
Mannen krijgen snel het gevoel dat wat ze doen nooit goed genoeg Als ze zich aangevallen voelen, worden hun basisinstincten geactiveerd: vechten, vluchten of stokstijf blijven staan. In plaats van te zeggen ‘je doet ook nooit de afwas’, kan zij beter zeggen ‘ik ben zo druk en het zou veel voor me betekenen als we om en om de vaatwasser in- en uitruimen. Belangrijk is dat mannen merken dat zij op prijs stelt als hij het doet.

2. ZE PRAAT TE VEEL
Niet alleen face-to-face gesprekken, maar ook sms’jes en telefoontjes behoren tot die categorie, waarbij vrouwen nog het liefst hebben dat er zo snel mogelijk geantwoord wordt. Mannen concentreren zich niet graag lang op hetzelfde onderwerp. Ze kunnen ook minder goed aandachtig blijven over een langere tijd. Dat kan zowel voor hem als haar problematisch worden: zij heeft het gevoel niet gehoord te worden en hij heeft het gevoel dat hij naar een juffrouw moet luisteren. Vrouwen denken over het algemeen sneller. Als hij dan niet direct antwoordt, wil dat niet zeggen dat hij gemeen is of haar negeert. Hij verwerkt de informatie simpelweg op een andere manier. Vooral aan het begin van een conversatie vragen te stellen. Dat geeft hem de kans om van in het begin deel te nemen aan het gesprek. Zij moet ook de tijd nemen om echt te luisteren naar zijn antwoorden, voor ze er meteen zelf weer wil tussenkomen.

3. ALLES DRAAIT OM DE KINDEREN
De komst van kinderen is nu eenmaal ingrijpend. Veel vrouwen hebben instinctief de neiging om vanaf de geboorte van hun kinderen zuiver daar nog op te focussen. Mannen voelen zich dan buitengesloten, alsof ze niet meer belangrijk zijn voor haar. Natuurlijk is het met jonge kinderen in het begin erg moeilijk om nog tijd te vinden voor elkaar, maar kleine attenties kunnen al wonderen doen. Hem eerst een knuffel en kus geven voordat ze meteen naar de kinderen rent bijvoorbeeld. Tripjes plannen waarin tijd is voor elkaar. Laat kinderen geen excuus zijn om nooit meer met z’n tweetjes iets leuks te doen.

4. GEEN SEKS
Fysieke aanrakingen BLIJVEN een belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie. Als er sprake is van een zeer verschillend libido, is het belangrijk om niet alleen te denken in de zin van ‘krijgen’, maar de ander iets te gunnen. Verplaats je in het perspectief van de ander en denk ook aan wat hij of zij nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat je alles moet doen wat hij of zij zegt, maar een evenwicht vinden en water bij de wijn doen is essentieel. Er is geen ideaal, universeel recept voor elk stel, maar je kunt bijvoorbeeld afspreken om minstens 1x per week een speciale avond te hebben en intiem te zijn met elkaar. Dat werkt natuurlijk alleen als beide partners hier voor openstaan.

5. ZE VINDT WAT IK DOE IN HUIS NOOIT GOED GENOEG
Een man die de benedenboel stofzuigt zal de stoelen misschien niet van de grond tillen, of er blijft misschien weleens een etensrestje in een door hem afgewassen pan kleven. En daar gaan vrouwen dan over in gesprek. Of zeuren. Eén gouden tip voor haar: laat het los. Het kan zijn dat jij het grondiger doet, maar hij heeft het gedaan op zijn manier. Laat in plaats daarvan blijken dat je dat waardeert.

Lees ook:Hij ergert zich groen aan haar, zij ergert zich geel aan hem
Lees ook:Nederlandse vrouw wil een man met ‘beauty & brains’
Lees ook:De LAT-relatie houdt langer!
Lees ook:Superwoman met man en druk gezin voelt zich alleenstaande moeder
Lees ook:Relatietips van langst getrouwde paar op aarde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>