Waarom muggen jou weer lekprikken en je partner naast jou niet II

dexter-mosquito-o-1Entomoloog Bart Knols gaf vorig jaar reeds antwoord op bovenstaande vraag middels een boeiend YouTube-college van de Universiteit van Nederland.

1 ding is alvast zeker: zwangere dames zijn extreem aantrekkelijk voor de mumsels en knutten, omdat zij een hogere stofwisseling hebben, dus warmer zijn.

Het is gek dat de lastige zoemers die straks weer in grote getale onze huizen binnen vliegen het meestal op 1 van de 2 partners gemunt hebben…..

Dat heeft alles alles te maken met de genen die je lichaamsgeur bepalen, blijkt uit een studie van het instituut voor tropische geneeskunde in Liverpool, waarover is gepubliceerd in Plos One.

Voor het onderzoek werden 19 twee-eiige tweelingen en 18 een-eiige tweelingen als proefkonijnen gebruikt. Zij werden gevraagd om hun arm in een cilinder te steken, waardoor vervolgens wind werd geblazen om hun lichaamsgeur te verspreiden.

Daarna werd in de cilinder een zwerm muggen losgelaten. Bij de twee-eiige tweelingen verkozen de muggen massaal 1 lichaamsgeur boven de andere. Bij de een-eiige tweelingen verdeelden de beestjes zich nagenoeg gelijkmatig over de twee cilinders.

Die conclusie zorgde ervoor dat de onderzoekers de oorzaak van onze status als ‘muggenmagneet’ bij onze genen gingen zoeken. En zoals bekend ruiken mensen ook elkaar genen, zonder dat ze dit bewust zijn. Zo zou het dus kunnen komen dat een attractief muggenmens juist een partner zoekt die dat niet is en vice versa. Alles voor de juiste voortplanting, nietwaar.

Hoewel dit een opvallende ontdekking is, is lichaamsgeur niet allesbepalend, volgens onderzoeksleider Dr.David Weetman . “Ook mensen die veel koolstofdioxide uitstoten staan erom bekend echte muggenmagneten te zijn.”

Lees ook:Doutzen Kroes, Beyoncé of Shakira?
Lees ook:Britse baart voor de 3e x op rij een tweeling
Lees ook:Bzzz. Vooral dikke vrouwen en lange mannen houdt het uit de slaap
Lees ook:92-jarige eeneiige tweeling sterft op zelfde dag
Lees ook:Tweelingbroers delen dezelfde vrouw, maar raken slaags vanwege hun seks-beurt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>