Blowende paren meppen minder

couple-smoking-hookah-10590378‘Peace man, peace’ gaat nog immer vaak op voor de blowende medemens.

In tegenstelling tot andere drugs en alcohol, leidt het gebruiken van cannabis niet tot een toename van huiselijk geweld.

Als beide partners in een relatie af en toe een vette pretsigaret nuttigen, is de kans op huiselijk geweld minder dan gemiddeld…..

Dat blijkt uit gezamelijk onderzoek van de universiteiten van Yale, Buffalo en Rutgers, waarover is gepubliceerd wetenschappelijk tijdschrift Psychology and Addictive Behaviors, meldt ons RollingStoned.

Zij rekruteerden 634 stellen die tussen 1996 en 1999 trouwden en volgden hen 9 jaar.  Het cannabisgebruik werd gemeten door de deelnemers te vragen hoe vaak zij wiet of hasj hadden genuttigd. Hen werd ook gevraagd naar het gebruik van andere drugs, inclusief alcohol, omdat vooral de combinatie wiet en drank vaak voorkomt .

Omdat bekend is dat alcohol en andere drugs huiselijk geweld bevorderen, gingen zij ervan uit dat cannabis hetzelfde effect zou hebben. Maar dit is niet het geval!

“Het regelmatig gebruik van wiet of hasj zorgt over het algemeen voor minder frequent huiselijk geweld voor zowel mannen als vrouwen in de eerste 9 jaar van hun huwelijk”, constateren de onderzoekers.

Bij paren waarvan beide partners marihuana gebruiken is vergeleken met stellen waarvan er slechts 1 blowt, het risico op geweld het kleinst!

Lees ook:Dierenbeulen zijn vaak ook vrouwen- en kinderbeulen
Lees ook:Partnergeweld: de harde cijfers
Lees ook:Vermoedt u huiselijk geweld bij de buren? Bel het steunpunt!
Lees ook:Toename aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
Lees ook:Nederlanders hebben hun handjes te los zitten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>