10 jaar geluk en ongeluk uit ‘Boer Zoekt Vrouw’

CartoonGeenStijlNooit eerder ontving ‘Boer Zoekt Vrouw’ zoveel brieven van vrijgezelle vrouwen als dit jaar.

Voor het 8ste seizoen dat in 2015 begint, werden in totaal 2388 brieven geschreven naar de 10 vrijgezelle boeren.

Hoeveel brieven de lesbische boerin Bertie heeft gekregen wil Yvon Jaspers in gesprek met NU.nl niet zeggen, maar ze geeft toe dat er een kans is dat Bertie niet op televisie wordt gevolgd. 5 van de 10 worden gevolgd op TV, de anderen online.

De presentatrice vertelt dat het programma geen geheim heeft waardoor het zo succesvol blijft. “Wij bieden gewoon tegenwicht tegen al die mooidoenerij op sociale media.”

“We leven in een wereld waarin mensen de beste versie van zichzelf tonen. Sociale media staan vol met positieve dingen: Facebook, Twitter, Instagram, overal gaat het over de mooie dingen in het leven. Boer zoekt Vrouw laat de kant van het leven zien die echt is, dat het niet altijd allemaal maar makkelijk is.”

Jspers doelt daarmee op de zoektocht van de boeren naar de ware liefde, die hen in hun eentje niet is gelukt. “Mensen vinden het denk ik een verademing om eens te zien dat het bij andere mensen ook niet alleen maar goed gaat.”

Jaspers gebruikt zelf geen sociale media. “Ik wil niet tegenvallen in het echt, dus dan kun je beter niet alleen maar perfect overkomen.”

Vanavond en volgende week zondg wordt er uitgebreid terug geblikt met de boeren, boerinnen en hun (ex)partners in een dubbele special.

“Wij hebben altijd goed contact gehouden met de boeren en zij met ons. Ze laten het altijd weten als ze gaan trouwen, er een baby komt of ze gaan verhuizen. Het onderhouden van die band is belangrijk: je bent een onderdeel in het veranderen van iemands leven, dan kun je niet zomaar ineens helemaal verdwijnen.”

‘Tien Jaar Boer zoekt Vrouw’ is op zondag 21 december 2014 en op zondag 28 december 2014 om 20.20 uur bij NPO1 te zien. Het nieuwe seizoen start op 4 januari 2015.

De illustratie bovenaan is van GeenStijl, gemaakt door cartoonist Gerb Art. Het filmpje hieronder van Lucky TV’s Sander van de Pavert.

Lees ook:Boer Zoekt Vrouw V kraakt nu al records
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw V barst los
Lees ook:1000 brieven voor internationale versie ‘Boer Zoekt Vrouw’
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw – koorts begint te stijgen
Lees ook:Boer Zoekt App

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>