Japanse popzangeres scheert hoofd kaal, omdat ze seks had met vriendje

Tja: Japanners: voor ons houden ze er vreemde mores op na. Neem nou de 20-jarige Minami Minegishi. Zij is lid van Japans meest populaire meidengroep AKB48.

Vorige week werd ze ‘gesnapt’ door een fotograaf toen zij het appartement van haar vriendje verliet. Ja ze hadden seks gehad. Foei! En dus moet Minami nu diep door het stof……..

Een ernstig vergrijp volgens haar management, want daarmee gooide ze het imago van de 90 leden tellende groep te grabbel.

In het land van de rijzende zon is ‘Kawaii’ (lieve onschuld) een belangrijke factor in de popcultuur. De meiden van AKB48 mogen dan ook geen vriendjes hebben of zelfs maar daten, want dat zou veel mannelijke fans doen afhaken.

Minami schoor haar hoofd kaal, wat in de Japanse cultuur wordt gezien als het meest vernederende voor een vrouw, vergelijk de ‘moffenhoeren’ die bij de bevrijding van Nederland 1945 hetzelfde lot ondergingen.

“Ik weet dat het erg optimistisch klinkt, maar ik wil nog steeds Minami Minegishi zijn van AKB48. Het is allemaal mijn schuld en ik bied mijn nederige excuses aan”, verklaarde ze, terwijl de tranen over haar wangen rolden.

Het filmpje is inmiddels al miljoenen keren bekeken. Minami komt er nog ‘goed’ van af: ze moet een aantal cursussen in PR volgen.

Niet alle fans zijn het eens met de boetedoening. Een bewonderaar schrijft op een forum: “Het is een schending van de mensenrechten dat zij geen relatie mogen hebben.” Een ander twittert: “Wat is het nut van deze publiekelijke executie? Het heeft veel weg van een totalitaite staat.”

Lees ook:Tiger Woods zegt sorry
Lees ook:Voetbalfans houden toch meer van hun partner dan van hun kluppie
Lees ook:Japans huwelijksgeschenk: condooms met gaatjes
Lees ook:Weigerbakkers maken geen trouwtaarten met 2 bruidjes of 2 gommen
Lees ook:Mannen: ook al heb je het gedaan, krijg je nog de schuld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>