Mannen met de ‘Jesus Christ Superstar’-look: aantrekkelijk?

Son Of God Movie

Op ieder potje past een dekseltje en dat is maar goed ook. Zo zijn er hele volksstammen vrouwen die kale mannen zeer aantrekkelijk vinden. Ik behoor zelf tot een andere categorie en kan in bekoring raken van mooie mannenlokken.

Daar schijnt geen biologische factor te zijn, aldus gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen van universiteit Antwerpen.

“Een baard is bijvoorbeeld wél zo’n biologisch signaal. Een man met een baard straalt uit dat hij genoeg testosteron produceert om zich voort te planten, wat vrouwen aantrekt. Want genoeg testosteron betekent biologisch gezien een krachtige man met status, die zijn vrouw onder meer goed kan helpen bij de opvoeding van kinderen.”

“Maar bij hoofdhaar werkt het juist omgekeerd: veel testosteron zorgt er net voor dat het haar van de man uitvalt. Vandaar dat mannen ook kaal worden en vrouwen niet. Kaal zijn is typisch een mannelijk kenmerk dat ook een gevolg is van testosteron. Dat verklaart ook voor een deel waarom sommige vrouwen een kale man sexy vinden. Het wijst biologisch gezien op een hoge testosteronproductie.”
Vrouwelijk kenmerk

De verschillen bij het andere geslacht zorgen voor seksuele aantrekkingskracht. Daarom kan een man met lang haar verwarrend zijn voor een vrouw.

Krijg jij eerder de kriebels van mannen met lang haar tot op de schouders? Ook daar heeft professor Nelissen een verklaring voor: “Lange lokken worden vaker met vrouwen geassocieerd, omdat ze vrouwelijkheid uitstralen. Het is nu tijdelijk in de mode dat ook mannen lange haren hebben, maar eigenlijk zijn we dat niet gewend. Wat ons vaak aantrekt in het andere geslacht, zijn de verschillen tussen onze eigen sekse en die van een ander. Dat maakt dat iets seksueel aantrekkelijk wordt. Zo kan een man brede heupen bij een vrouw mooi vinden, wat eigenlijk biologisch een voordeel is om veel kinderen te baren. Een vrouw kan in dat opzicht verward zijn door een stoere man met lange haren te zien, omdat het niet lijkt te kloppen, zo’n typisch vrouwelijk kenmerk bij een man.”

Biologisch valt er dus weinig te zeggen voor een man met evenveel flessen conditioner en haarverzorgingsproducten als jij in de badkamerkast. Volgens Nelissen is het dan ook een modeverschijnsel dat wel weer overwaait. “Net zoals kleding modeverschijnselen kent, zal ook deze trend wel weer verdwijnen. Ook bij mode heeft een bepaalde hype niet altijd een functie. Mannen met lange haren zijn een puur cultuurgebonden fenomeen.” Vrouwelijke fans van kale hoofden kunnen dus weer opgelucht ademhalen, de mannen hoeven niet naarstig op zoek te gaan naar haargroeimiddel.

Lees ook:Lang leve de kale mannen: het is vandaag hun dag!
Lees ook:Kale kerels luiden de noodklok
Lees ook:Mannen prefereren vrouwen met lange, bruine lokken; Megan Fox met stip op 1
Lees ook:Castratie is het middel tegen kaal worden
Lees ook:Mannen met een lange ringvinger zijn rijk. Met een lange wijsvinger zijn ze betrouwbaarder.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>