Je zult maar Fokje Modder heten

anne-geddes-3Luisteraars van de Coen & Sander Show op 3FM hebben Fokje Modder gekozen tot de schaamnaam van 2009.

Ze vinden het de meest vreemde naam voor iemand die echt zo heet, liet BNN vrijdag weten…..

De dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga riepen luisteraars de afgelopen weken op zogeheten schaamnamen in te sturen. Voorwaarde was dat de namen echt bestaan. Luisteraars van het radioprogramma kwamen met 4000 namen op de proppen.

Andere namen om je voor te schamen zijn onder andere Constant Lam, Jos Tibant, Coos Busters, Connie Plassen en Chil Persoon, aldus BNN. Coen en Sander hebben deze mensen ook live gebeld in de uitzending.

Sander Lantinga vindt Fokje Modder een waardige opvolger van Stanley Messie, de ‘winnaar’ van vorig jaar. ”Ik heb erg gelachen bij alle namen die binnenkwamen en vroeg me bij elke naam af: zo heet je toch niet?”

De afgelopen week is er bijna 10.000 keer gestemd, meer dan voorgaande jaren. Volgend jaar houden de dj’s weer een schaamnaamverkiezing.

Ik denk ook altijd, als ik geboortekaartjes krijg met gekke namen, aan de kinderen als ze later groot zijn. Hoe leuk kan het nou zijn om Splinter, Hertje, Zoutje of Wind van de voornaam te heten? En hoe kun je nu als familie Suiker je dochter Riet noemen?

Want echt: dat is gebeurd! Om nog maar te zwijgen van vader en moeder Koomen die hun jongste Klaar doopten. Nog eentje dan: het gezin Ooier gaf hun zoon de naam Piet mee. Dat werd toen hij een volwassen man was: Dhr. P. Ooier.

Dat is 5 minuten leuk, maar zo iemand moet er zijn of haar hele leven mee doen. Het gaat natuurlijk vooral om die combinatie van voornaam en achternaam. Want een Rothuizen die later makelaar wordt of een Pijper die zich specialiseert tot uroloog: dat bedenk je niet als ze nog in de wieg liggen!

Lees ook:Meneer Con Domen leeft en is ‘schaamnaam 2010′
Lees ook:Schaamnamen: nu ook in Engeland een hit
Lees ook:Schaamnaam 2011: mevr. Plu in ‘t Hol of Louwe Pruim?
Lees ook:Wil Helmes is Schaamnaam van 2014
Lees ook:Kevin & Chantal scoren niet op datingsites. Alexander & Charlotte wel…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Je zult maar Fokje Modder heten

  1. Pingback: Schaamnamen: nu ook in Engeland een hit | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>