86-jarige Playboy-baas Hugh Hefner wil nog een kindje met zijn piepjonge bruid

Op de slag van het oude jaar naar hetnieuwe gaf Playboy-oprichter Hugh Hefner zijn ja-woord aan Chrystal Harris.  Viagra als confetti was natuurlijk de meest voor de hand liggende grap.

Echter: Hugh wil zijn viriele imago stijf overeind houden, want hij heeft nu meegedeeld dat hij een kindje wil met zijn 26-jarige echtgenote numero 3…………

”Hef staat erop dat hij nog man genoeg is om het voor elkaar te krijgen”, vertelt een bron. ”Hij vertelde familie en vrienden op de bruiloft dat hij er klaar voor is. Hij wil de wereld laten zien dat leeftijd er niet toe doet.”

De Playboybaas heeft al 4 kinderen uit voorgaande huwelijken. Het zou wel het eerste kind voor Crystal worden.

Verstandig? Mwaah.

Al blijft de man zaadcellen produceren, met de leeftijd tikt ook bij hem de genetische klok. Bij een 50-jarige hebben zijn stamcellen, die zaadcellen produceren, reeds 600 delingen achter de rug. En met elke verdere deling stijgt risico’s op het verwekken van kinderen met een afwijking. Daarenboven gaan de cellulaire herstelmechanismen minder goed functioneren. Ook dat kan nare gevolgen hebben.

Het risico dat een 40-jarige man een kind verwekt dat schizofreen wordt, is even groot als het risico van een 40-jarige vrouw om een kind met het Down-syndroom te baren.

Nakomelingen van 50-plussers in IQ-testen scoorden gemiddeld 6 punten lager dan andere leeftijdsgenootjes. Studies naar oude vaders wijzen ook in de richting van verhoogd risico op voortijdige geboorte en hoge bloedruk voor de moeder en tevens op autisme, latere depressie, hersentumoren en luchtwegen bij het kind.

Het record van ‘bekendste’ vader op leeftijd staat op naam van Julio Iglesias sr. (vader van de Spaanse zanger Julio Iglesias jr.) die op 90 jarige leeftijd een kind verwekte met de bijna 50 jarige Ronna Keitt. Hun dochter Ruth is in 2006 postuum geboren. Julio jr. was zelf 68 jaar toen zijn zoon Guillermo geboren werd.

In Nederland is een bekende oude vader Rob de Nijs. De nu 70-jarige zanger werd vorig jaar vader van een zoon.

Dan toch eindigend met iets positiefs: mannen met veel kinderen leven langer!

Lees ook:Mannen die vroeg vader worden, sterven gemiddeld eerder
Lees ook:Een oud zaadje is naatje!
Lees ook:Oudere vaders verwekken veel vaker kinderen met geestesziektes
Lees ook:Kinderen van oude vaders leven langer, maar zijn minder mooi
Lees ook:Leeftijd man cruciaal bij al dan niet slagen ivf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>