Zoenen, seks en een kind: je gaat ervan op elkaar lijken

CoupleBabyBedMensen voelen zich van nature het meest aangetrokken tot een partner met complementair DNA.

Dat wil bijvoorbeeld zeggen als hun huid hun zwakke plek is, vallen ze voor iemand wiens sterke punt het is en vice versa. Dit uiteraard om een zo sterk mogelijk nageslacht te garanderen.

Partners die langer en inniger bij elkaar zijn gaan in vele opzichten op elkaar lijken. Verrassend is dat blijkt dat samen een kind krijgen en opvoeden ervoor zorgt dat de verschillen in het immuunsysteem van ouders ook vervagen……

Tot die conclusie komen wetenschappers van de Universiteit van Cardiff (UK) en de KU Leuven (België) nadat ze 3 jaar lang 670 mensen volgden tussen de 2 en 86 jaar oud.

Volgens onderzoeker Adrian Liston is het niet zo verrassend dat het krijgen van kinderen zo’n invloed heeft. “Dat is iets wat aankomende ouders moeten bedenken: het slaaptekort, de stress, chronische infecties en alle andere uitdagingen van het ouderschap doen meer met het lichaam dan alleen maar grijze haren krijgen.”

Verder is dat de weerstand van paren vrij stabiel. In de 3 jaar dat de proefpersonen werden bestudeerd, was hun immuunsysteem niet vaak in de war. Zelfs wanneer het even veranderde door griepprik of buikgriep, was het meestal weer snel terug in de oude staat.

Leeftijd speelt ook een rol en dat is mogelijk 1 van de redenen waarom ouderen minder reageren op vaccinaties en minder bestand zijn tegen infecties.

Intiem blijven zoenen helpt ook. Mannen die de tongkus hanteren hengelen naar seks en vrouwen doen het vooral om te proeven. Speeksel uitwisselen is echter gezond voor de weerstand van beide partners en ook voor die van hun nageslacht. Aan alle voordelen van de ‘french kiss’ kan er nog eentje aan toegevoegd worden: zoeners zijn betere opvoeders. Koppels die zich gelukkig voelen en elkaar regelmatig zoenen zijn vaker betere ouders. En tevredenheid over het liefdesleven leidt tot een geslaagdere opvoeding.

Lees ook:Paren die blijven tongzoenen zijn betere ouders!
Lees ook:Testosteronbommen zijn in werkelijkheid watjes
Lees ook:Seks volgens een 9-jarig meisje
Lees ook:1 tongzoen = uitwisseling van 80 miljoen bacteriën
Lees ook:Kinderen krijgen brengt partners niet dichter bij elkaar. Integendeel…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>