Kinderen krijgen brengt partners niet dichter bij elkaar. Integendeel…

Kinderen: het grootste geschenk op aarde? Jawel, maar ook de negatieve kanten ervan durven mensen vandaag de dag hardop te zeggen of anoniem te schrijven, zoals bijvoorbeeld op de Facebookpagina I Regret Having Children.

Veel stellen denken dat het krijgen van kinderen hen dichter bij elkaar zal brengen en hun relatie zal versterken. Vergeet het. Relaties worden slechter en bevredigen minder, zodra er nageslacht is.

Voor iedere relatie geldt dat de partners het na een tijdje minder spectaculair vinden, maar met kinderen gaat die daling dubbel zo snel en het gaat nog rapper als het een ongeplande zwangerschap betreft.

Daarover schrijft The Washington Post die er allerhande studies op nageslagen heeft.

Overigens daalt ook het risico op een scheiding als er kinderen zijn. Paren voelen zich meer verbonden, maar minder senang met elkaar als er een gezin is.

De aandacht voor het nageslacht gaat ten koste van de aandacht voor elkaar.

Zonder kinderen doen partners namelijk samen meer en praten ze over van alles. Met de koters worden ze opgeslokt door schema’s, drukte en verplichtingen. De gesprekken draaien veela over wie wat gaat doen met de kinderen en wanneer.

Lees ook:Sterke stellen delen meer dan liefde!
Lees ook:Echtscheiding werkt voor kinderen alleen als ouders kappen met ruzies
Lees ook:Rijk of arm na een scheiding?
Lees ook:On the rebound
Lees ook:Het is vrijdag de 13e: de dag van de echtscheiding, echt waar!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>