Testosteronbommen zijn in werkelijkheid watjes

Het zier er allemaal indrukwekkend uit voor zowel vrouwen als mannen. Van die sportschool gespierde testosteronmannen met een brede kaak.

Deze spierbonken hebben inderdaad meer mannelijk hormoon in hun lijf dan de vetso’s en de breinaalden, maar in werkelijkheid is hun immuunsysteem slechter.

Ze krijgen dus eerder griep of iets anders en da’s op zich al erg, want 9 van de 10x denkt hun vrouw ook nog eens echt dat hij dan een watje is.

Onderzoek van de medische faculteit van Stanford University keek hoe mannen en vrouwen reageren op een griepprik.

Het vrouwenlichaam maakte in de meeste gevallen meer antistoffen aan na de inenting; een teken dat het immuunsysteem sterk reageerde op de prik. Mannen met een lager gehalte aan testosteron reageerden ook beter op de vaccinatie dan de testosteronbommen.

Daaruit valt op te maken dat de spierbundels vaker ziek worden. Dat geldt zeker voor mannen die extra testosteron slikken om betere resultaten te krijgen in de sportschool.

Eerder onderzoek liet ook al zien dar de typische sportschoolboys relatief weinig witte bloedcellen aanmaken, waardoor infecties de vrije hand krijgen. Ze hebben eveneens een tekort aan het C-reactief proteïne, dat ziekteverwekkers bestrijdt.

Lees ook:Vrouwen willen geen man met een ‘poffertjeshoofd’
Lees ook:Testosteronbommen hebben slechte relaties
Lees ook:Testosterongehalte bepaalt keuze van de mannen
Lees ook:Mooie mannen blijken gezonde mannen
Lees ook:Testosteronbommen zijn al macho’s in de baarmoeder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>