8 manieren om intelligenter over te komen

IntelligentCoupleOok in datingland is slim, maar zeker ook intelligent overkomen al net zo belangrijk als een knappe buitenkant.

Ook mannen gaan voor het vormen van een gezin steeds vaker op zoek naar een geschoolde dan wel succesvolle vrouw: dit wordt trouwens al het George Clooney Effect genoemd.

8 manieren om geëngageerd over te komen voor mannen en vrouwen:

1. Kleed je aan
Dat wil zeggen dat vrouwen geen laag uitgesneden hemdjes, blote armen en al helemaal geen blote buik of teveel van hun benen moeten tonen. Onderzoek van de Universiteit van Maryland toonde aan dat degenen die minder kleding dragen eerder worden gezien als labiel, slecht georganiseerd en en besluiteloos. Ook mannen moeten die eeuwige (slechtziende) jeans en verwassen shirts in de mand gooien en zich goed in een pak of juiste combi hijsen als ze serieus genomen willen worden.

2. Draag een bril
Ja heus waar, al zit er vensterglas in. Het is niet alleen het idee van de brildragende nerd. Zij zijn werkelijk intelligenter. Bijziende mensen spenderen meer tijd in de school- en college-banken en volgen vaker hoger onderwijs, blijkt uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Ophthalmology, volgden wetenschappers.

3. Zie er goed en gezond uit
Mensen met een gezond BMI en een gezond uiterlijk, dat niet gemaakt is in de make-up stralen natuurlijke schoonheid en klasse uit. Met het zogenaamde ‘halo-effect’ betekent dat aantrekkelijke mensen ook gezien worden als competenter, aardiger en interessanter.

4. Maar ook weer niet te goed dames!
Helaas hangt er nog steeds een stempel van ‘dom blondje’ of incapabel’ aan vrouwen die echt heel erg fraai en perfect ogen. Mooie vrouwen zijn alleen in het voordeel in de lagere niveaus, bijvoorbeeld voor secretaresses. In de hogere echelons is schoonheid zelfs een nadeel. Hoe mooier een vrouw is, hoe meer ze ervaren wordt als ‘vrouwelijk’. En van een manager wordt nog altijd verwacht dat hij mannelijk en autoritair is.

5. Vloek niet en gebruik geen grove taal.
Tsja: iemand die elke zin met ‘ begint met ‘Tsjezus’ of ‘Godsamme’ komt niet als een Einstein over. Onderzoek wees uit dat ruim de helft vloekende en grofgebekte types als niet-intelligent bestempelt. Wat ook klopt, want lager opgeleiden vloeken meer dan hoogopgeleiden. Het is nimmer sjiek.

6. Praat vloeiend, zonder accent en geen ge-uh en ge-oh
Het spelletje ‘zeg geen uh’ is ook van toepassing bij een eerste ontmoeting. Mensen die lange stiltes laten vallen, zoeken naar woorden, stopwoordjes gebruik en/of vaak ‘ueh’ zeggen, komen niet zo slim over. Mensen die snel en direct kunnen formuleren (niet rebbelen) komen daarentegen geletterd over. En over dialecten gesproken: nooit buiten de regio. Accenten zijn ook niet aan te raden. Leer ABN spreken: dan kom je slimmer over dan met een Amsterdamse ‘s’, een Brabantse ‘g’ of Twents wegslikkn.

7. Ga niet extra duur doen met hele mooie of moeilijke woorden
Vooral als mensen moeilijker termen gebruiken en deze niet juist uitspreken of foutief gebruiken in een zin gaan ze af als een gieter. De ander heeft direct door dat je slimmer wilt voordoen dan je denkt. Mannen hebben deze gewoonte nog weleens in een buurt van een mooie dame om indruk te maken. Klare taal en je verhaal met argumenten (niet met emoties) onderbouwen werkt het beste.

8. Laat het glas staan!
Je hoeft niet eens zelf gedronken te hebben om voor dom versleten te worden, omdat je bijvoorbeeld een wijnglas vasthebt. Dergelijke foto’s van jezelf, meestal op Facebook geplaatst, doen meer slecht dan goed. Ook personeelszaken en een eventuele partner checken je profielen immers. Wetenschappers noemen dit de ‘imbibing idiot bias’ en ontdekten dat alcohol in de buurt iemands professionaliteit aantast.

Lees ook:Naaktheid is slecht voor de carrière van zowel vrouwen als mannen
Lees ook:Vergeet het decolleté, gooi blote armen in de strijd!
Lees ook:Wil je een vent? Geef je bloot voor 40 procent!
Lees ook:Mannen met vieze onverzorgde voeten vormen de schrik van de zomer
Lees ook:Ruzie over wie er kookt vanavond? Kijk eens wat buurvrouws pot schaft!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>