Trouwen maakt man gemakzuchtig

In trouwen? werden redenen besproken om NIET te trouwen. Daar komt er nu één bij, namelijk: trouwen (of samenwonen) levert de vrouw 7 uur in de week meer huishoudwerk op. De man gaat er op vooruit met 1 uur minder per week.,,,,,,,,,,,,

Mannen doen wel meer werk in het huishouden dan vroeger. Spendeerde de vrouw in 1976 nog 26 uur per week aan huishouden, nu de dag is dat gedaald tot 17 uur per week. Mannen hielpen in 1976 nog maar 6 uur in de week. Nu zijn dat er al 11!

Echter, het gat is nog steeds te groot. Zo blijkt.

“Over een periode van 10 jaar hield een groep huishoudens dagboeken van hun tijdsindeling bij. De Amerikaanse onderzoekers analyseerden deze dagboeken en een aantal enquêtes. Daarbij werd gekeken naar geslacht, leeftijd en samenstelling van het huishouden in vergelijking met de hoeveelheid huishoudwerk werd verricht.

Vrijgezelle vrouwen van 20 tot 40 jaar deden slechts 12 uur in de week huishoudwerk, terwijl getrouwde vrouwen, van 60 tot 80 jaar, 21 uur werkten. Getrouwde vrouwen met kinderen deden het meeste werk, namelijk 28 uur per week.

Mannen gaan naar mate ze ouder worden ook meer uren aan het huishouden besteden. Maar vrijgezelle mannen doen nog altijd meer werk dan getrouwde mannen.”

Lees ook:Mannen in ‘vrouwenberoepen’ krikken hun manbeeld op door thuis veel te klussen
Lees ook:Vrijgezelle vrouwen doen moeilijker over vreemdgaan dan getrouwde
Lees ook:Vrouw met werkeloze man thuis doet méér in het huishouden
Lees ook:Poetsvrouwen zijn ook seksvrouwen
Lees ook:Studiebollen trouwen eerder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>