Vrijgezelle vrouwen doen moeilijker over vreemdgaan dan getrouwde

Je zou toch denken dat vrouwen die getrouwd zijn als een bok op de haverkist zitten als manlief ook maar even naar een andere vrouw gluurt.

En dat vrijgezelle vrouwen ~waarvan er velen gretig achter getrouwde mannen aan jagen~ het niet zo nauw nemen met die trouw.

Frappant genoeg is het tegenovergestelde het geval.

Of zou het juist zo zijn dat vrouwen die daar té moeilijk over doen daardoor niet aan de man geraken?

Vreemdgaan: iedereen praat erover, elk medium bericht erover. Ontrouw is de laatste tijd een veel besproken onderwerp met de talloze (vermeende) seksschandalen van o.a. DSK, Anthony Weiner en Arnold Schwarzenegger.

Nu blijkt uit een enquête dat vrijgezelle vrouwen hierover minder vergevingsgezind zijn dan getrouwde dames.

Een enquête door het Amerikaanse onlinemagazine iVillage vroeg naar de invloed van technologische ontwikkelingen als Facebook en Twitter op overspel. Daaruit blijkt dat 48% van de getrouwde vrouwen vindt dat sexting, waaraan de Amerikaanse politicus Anthony Weiner deed, niet te vergeven valt, dit in vergelijking met 70% van de ‘vrije meiden’.

60% van de vrouwen met een partner vindt een onenightstand onvergefelijk, in vergelijking met 75% van de single vrouwen. Online flirten met een ex op een netwerksite was onaanvaardbaar voor 36% van de getrouwde en 51% van de vrije vrouwen.

Op het vlak van vrienden blijven met de ex zijn getrouwde dames dan weer strenger: 40% van hen vindt dit niet kunnen, in vergelijking met 30% van hun vrijgezelle seksegenoten.

80% van alle dames zegt dat sociale netwerksites het makkelijker maken om een affaire te beginnen, maar via dit medium is het ook weer makkelijker om betrapt te worden.

Lees ook:Trouwen maakt man gemakzuchtig
Lees ook:Veel mannen hebben een ‘geluksonderbroek’
Lees ook:Nogmaals: het huwelijk is gezonder dan samenwonen voor mannen
Lees ook:Gaan mannen vreemd zodra hun vrouw zwanger is?
Lees ook:Française trouwt met haar geliefde, die in 2009 overleed

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrijgezelle vrouwen doen moeilijker over vreemdgaan dan getrouwde

  1. Herman

    Vrouwen in een relatie hebben ook meer te verliezen en o pte geven dan vrijgezelle vrouwen. Als je nog niet getrouwd bent en je vent gaat vreemd, dan zal dat vast vaker gebeuren, kan je beter een nieuwe uitzoeken. Gaan vrouwen ook vreemd trouwens?
    http://www.waaromgaanmannenvreemd.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>