Vrouw met werkeloze man thuis doet méér in het huishouden

porn-for-the-working-woman_large

Als Europese mannen hun baan verliezen, gaan ze meer doen in het huishouden.Logisch, nietwaar? Raarder is dat vrouwen met een baanloze man in huis eveneens meer tijd besteden aan het huishouden. En daarmee blijft zij veel drukker dan hij.

Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar Sociologie Tanja van der Lippe van de Universiteit Utrecht, onder 30.000 stellen in Europa en Israël, waarover is gepubliceerd in het tijdschrift Work, Employment and Society.

Vrouwen nemen per week ruim een uur aan extra taken op zich. De man die werkloos wordt, gaat 3 uur extra taken doen. “Daarmee blijft de vrouw veel meer in het huishouden doen dan haar man”, aldus Tanja van der Lippe.

Wanneeer een vrouw werkloos wordt gaat ze gemiddeld 4,4 uur extra per week aan het huishouden besteden. Haar man steekt dan niet vaker de handen uit de mouwen.

Uit de analyse blijkt dat vrouwen in heel Europa veel meer huishoudelijk werk doen. Deense vrouwen besteden er 12,4 uur per week aan, Oekraïense vrouwen 31,2 uur. Nederlandse vrouwen zitten op 17,3 uur. De Nederlandse man komt nog niet tot de helft van dat aantal: 6,9 uur.

Lees ook:Trouwen maakt man gemakzuchtig
Lees ook:Mannen in ‘vrouwenberoepen’ krikken hun manbeeld op door thuis veel te klussen
Lees ook:Nederlandse mannen zijn aartslui in huishouden en gezin
Lees ook:Heb geduld dames: na zijn pensioen wordt hij actief in het huishouden
Lees ook:Thuismoeders doen veel meer dan thuisvaders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>