Vrouwen trouwen met een man die lijkt op hun broer

womanwithtwomen

Vergeet de theorie van de man die zijn hele leven zoekt naar een vrouw die op zijn moeder lijkt en de vrouw die de warmte van haar eigen vader zoekt in een echtgenoot. Vrouwen zoeken het wel in familiesferen: ze willen een partner zoals hun broer. Zo moet blijken uit onderzoek van de universiteit van Northumbria. “Het lijkt erop dat familiale vertrouwdheid aantrekkelijk is,” aldus hoofdonderzoeker Dr. Tamsin Saxton.

Voor het experiment kreeg een groep proefpersonen foto’s te zien van broers en partners van in totaal 104 vrouwen. Ze kregen telkens in de eerste kolom een foto te zien van een broer van één van de vrouwen. In een tweede kolom stonden 4 mannenportretten, 3 willekeurige en 1 foto van de partner van diezelfde vrouw. Gevraagd werd om uit de tweede rij een man te selecteren die volgens hen het sterkst op de man uit de eerste (de broer) lijkt.

De proefpersonen kozen significant vaak de partner van de vrouwen uit als persoon die het meest op de broer lijkt. “Onze bevindingen betekenen natuurlijk niet dat je hieruit een conclusie kan trekken voor alle vrouwen,” aldus professor Saxton. “Maar het is wel opvallend dat er een grote gelijkenis is tussen de broers en partners van de vrouwen uit ons experiment. Dat blijkt geen toeval te zijn. Het lijkt er dan ook op dat familiale vertrouwdheid aantrekkelijk kan zijn voor een partner. Net zoals we vaak voor iemand kiezen omdat die er een vertrouwde mening, interesse of muzieksmaak op nahoudt.”

Lees ook:Mannen kiezen een vrouw die op hen lijkt
Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:Online daten: dat is geen liefde op het eerste, maar op het tweede gezicht
Lees ook:Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer
Lees ook:#NBZD: Nederland omarmt Broer Zus Dag van Giel Beelen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>