Liefde op het vierde gezicht

CupidosArrow

Liefde op het eerste gezicht klinkt erg romantisch, maar komt eigenlijk bijna nooit voor. Ook liefde op het tweede gezicht niet. Op het derde en vierde gezicht maak je meer kans. Hoe vaker we iemand zien, hoe aantrekkelijker we hem of haar vinden….

Onderzoekers aan het New Yorkse New York State verzamelden foto’s van gezichten. Proefkonijnen beoordeelden ze op aantrekkelijkheid op een schaal van 9 punten. Vervolgens selecteerden de wetenschappers 112 van die beelden waarvan de helft als aantrekkelijk beoordeeld werden. 22 vrijgezelle mannen en vrouwen kregen deze beelden te zien en moesten opnieuw aangeven of deze personen aantrekkelijk waren.

De wetenschappers herhaalden het experiment met dezelfde deelnemers en dezelfde foto’s, maar in een andere volgorde. Tijdens deze 2e ronde scoorden de aantrekkelijke gezichten nog beter. En een hersenscan toonde een grotere piek aan in de verschillende types van hersengolven die gepaard gaan met opwinding.

Psycholoog Ravi Thiruchselvam: “De uitkomst van dit experiment verbaasde ook de deelnemers zelf. Ze voelde zich meer aangetrokken tot anderen nadat ze de persoon meerdere keren gezien hadden. Zelfs wanneer er aanvankelijk helemaal geen aantrekkingskracht was. Verliefdheid moet dus groeien en liefde op het eerste gezicht is erg zeldzaam. Herhaling is een belangrijke factor in het proces van verliefd worden.”

Lees ook:Je komt me bekend voor, maar………
Lees ook:Online daten: dat is geen liefde op het eerste, maar op het tweede gezicht
Lees ook:Vrouwen onthouden gezichten beter dan mannen
Lees ook:Onaantrekkelijke gezichten worden beter onthouden dan knappe smoeltjes
Lees ook:Lichaamshouding zegt meer dan gelaatsuitdrukking

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>