#NBZD: Nederland omarmt Broer Zus Dag van Giel Beelen

BroerZusBoekHet is 30 september en daarmee is het de voor de 3e x Nationale Broer en Zus Dag.

Deze dag moet net zo vermaard worden als Moederdag en Vaderdag en werd 2 jaar terug spontaan door DJ Giel Beelen in het leven geroepen na het overlijden van zijn zus Saskia.

De NBZD werd de afgelopen 2 jaar in zijn uitzendingen en op sociale media massaal omarmd. Vele tienduizenden mensen plaatsten berichtjes en foto’s van hun broers en zussen.

“Het voelde vorige jaar nog als een loodzware dag”, aldus Beelen in The Post Online. “Maar ik merk dat ik nu toch verder ben in het verwerken. Het moet vooral een dag zijn waarop we de liefde vieren voor familieleden. Ik ben nu ook beter in staat om de nadruk op dat vieren te leggen.”

Vandaag dus op 3FM de hele dag liedjes die met broers en zussen te maken hebben, of liedjes die gemaakt zijn door bandjes met broers en zussen erin: van The Jacksons tot Kings of Leon. “Het beperkt zich dit jaar niet meer tot alleen mijn uitzending: het hele station gaat er in mee. Dat past ook in de gedachte van een halve eeuw 3FM: dat jubileum vieren we volgende maand uitgebreid.”

Op Twitter is de hashtag #NBZD

Lees ook:Vandaag Broer & Zus Dag, met dank aan Giel Beelen
Lees ook:Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer
Lees ook:Veel broers en zussen? Dan heb je een stabieler huwelijk!
Lees ook:Giel Beelen verloor zijn zus aan k**ziekte en roept broer-zus-dag in het leven
Lees ook:Meisjes met jongere broers blijven langer maagd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>