Vrouwen hebben betere band met zus dan met broer

brotherssisters30 september is het voor de 3e keer Nationale Broer & Zusdag, die door 3FM-dj Giel Beelen in het leven geroepen werd.

De bedoeling is dat de dag net zo bekend wordt als Vader- en Moederdag, maar tot dusver is slechts 15% van de Nederlanders bekend met het fenomeen. 71% vindt het wel een goed initiatief.

Dat blijkt uit een enquête van dealsite GROUPON onder ruim 1000 Nederlanders.

Vrouwen met een broer en een zus hebben over het algemeen een betere band met hun zus. Bij mannen is de band met broer en/of zus vaker even sterk. In ieder geval ziet het meerendeel (57%) hun broer of zus als iemand die precies weet wie je bent en waar je vandaan komt.

Nederlanders vinden de band met hun broer of zus heel belangrijk, maar dat meer dan de helft zijn naaste familielid zelden tot nooit ziet. Bellen doen we dan weer wel, want 36% van de broers en zussen spreekt elkaar wel minstens eens per maand en de helft zelfs eens per week.

Veel mensen geven ook aan dat de band met de overige gezinsleden nu beter is dan vroeger. De relatie is veranderd van een haat/liefdeverhouding in een vriendschap. Een kwart mist het samen opgroeien trouwens wel. Vooral het samen op vakantie gaan, of samen een spelletje spelen wordt gemist.

De helft gaat met broers en/of zussen het liefst buiten de deur iets eten of drinken. Bijna een kwart wil wel een weekendje weg samen en 17% gaat graag samen winkelen.

Lees ook:#NBZD: Nederland omarmt Broer Zus Dag van Giel Beelen
Lees ook:Vandaag Broer & Zus Dag, met dank aan Giel Beelen
Lees ook:Haat-/liefde-relatie broers en zussen altijd nog beter dan geen contact
Lees ook:Meisjes met jongere broers blijven langer maagd
Lees ook:Heb je een zus? Zij maakt het verschil!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>