Vrouwen gebruiken het excuus ‘bindingsangst’ om relatie te beëindigen

Verlatings-:BindingsAngstMannen zijn bij het beëindigen van een relatie eerlijker over hun beweegredenen dan vrouwen.

Die laatsten gebruiken het excuus van bindingsangst.

De heren zeggen gewoon dat ‘het’ niet meer werkt…….

Dit blijkt uit onderzoek van datingsite SeekingArrangement.com onder 1000 mannen en vrouwen.

Aan de deelnemers werd gevraagd waarom en hoe ze een partner zouden dumpen. De resultaten lieten een groot verschil in seksen zien.

Voor vrouwen is het belangrijk dat ze hun partner op een milde manier laten gaan. Zo proberen ze de klap te verzachten door een emotionele reden voor de breuk te geven. Hoewel de meesten zeggen dat ze bindingsangst hebben, claimen ze ook vaak dat het allemaal te snel gaat. Een opmerkelijke derde smoes is dat de partner niet genoeg geld verdient. Bij mannen wordt deze reden nooit genoemd.

De meest genoemde reden bij mannen is dat het gewoon niet meer werkt, gevolgd door het ontmoeten van iemand anders. Zij geven in dit onderzoek ook aan goede seks en fysieke aantrekkingskracht belangrijk te vinden. Zo staat op de derde plek dat hij zich niet meer aangetrokken voelt tot zijn partner en als vierde dat de seksuele vonk weg is.

43% van de mannen zou afspreken met zijn partner om haar het slechte nieuws zelf te brengen. Meer dan de helft van de vrouwen doet dit ook.

Minder fraai is natuurlijk het verbreken van een relatie via de telefoon. Toch doet 32% van de mannen en 27% dat. En tenslotte stuurt 4% van zowel de mannen als de vrouwen een vriend of vriendin om het slechte nieuws te brengen.

Lees ook:Slechte seks is nog geen reden om relatie te beëindigen
Lees ook:Boeren met bindingsangst
Lees ook:Verlatingsangst
Lees ook:Bindingsangst I
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>