Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn

DancingRainNiet de angst om alleen te blijven, ook niet de zoek naar zekerheid, maar een maatje om de vrije tijd mee door te brengen is de belangrijkste reden voor singles anno nu om een relatie aan te gaan.

Daarna volgen seks en emotionele geborgenheid.

Zo blijkt uit onderzoek van datingsite PARSHIP.

Zowel mannen (47%) als vrouwen (46%) geven aan dat zij niet alleen hun vrije tijd willen doorbrengen.

De mannen gaven daarnaast aan dat regelmatige seks ook een grote reden is om een partner te zoeken (33%). Slechts 20% van de single vrouwen gaf aan regelmatige seks dé reden te vinden om een relatie te willen.

De vrouwen gaven juist aan een partner te zoeken om een gevoel van emotionele zekerheid te waarborgen (38%). De mannen vinden die emotionele geborgenheid wat minder van belang (28%).

Dat een relatie meer zekerheid biedt – in elk opzicht – werd door zowel de mannen (11%) als vrouwen (9%) niet vaak genoemd .

Dat seks een drijfveer is, zeker voor de heren, blijkt wel uit het feit dat bijna éénderde van de (29%) mannen seksualiteit als ‘zeer belangrijk’ omschreef. Van de dames zei éénvijfde dit. Bij beide geslachten werd seksualiteit als ‘belangrijk’ omschreven (60%).

Bij de heren blijft seksualiteit in elke leeftijdscategorie zeer belangrijk, terwijl de vrouwen boven de 55 jaar seksualiteit minder belangrijk gaan vinden.

Slechts 9% van de vrouwen boven 55 jaar zegt seks ‘zeer belangrijk te vinden’, tegenover 25% van de heren boven de 55. Tegelijk zegt 29% van de vrouwen in die leeftijdsklasse seks ‘niet echt belangrijk’ te vinden, terwijl dat statement voor slechts 10% van de mannen boven 55 jaar geldt.

Toch eist meer dan de helft van de singles (mannen 52%, vrouwen 56%) absolute seksuele trouw in een relatie, ook de vrouwen boven 55 jaar (50%). Dat dit eisen te bezitterig is, vindt slechts 3% van de vrouwen en 7% van de mannen.

Lees ook:Seks is erg belangrijk in relaties van 60-plussers
Lees ook:Mannen willen graag meer over seks praten
Lees ook:Wat wil de zoekende single van in de 50, 40, 30, 20 ?
Lees ook:De toyboy legt het af; oudere mannen zijn rijker!
Lees ook:Nederlanders willen eerst geld, dan pas liefde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>