Verlatingsangst

Op dit blog hebben we het al vaker over bindingsangst gehad (zie bindingsangst (1) en bindingsangst (2)) waar vele reacties op komen. Waarschijnlijk leeft het toch in relaties en brengt het obstakels en remmingen met zich mee.

Echter, er bestaat ook iets dat men ‘verlatingsangst’ noemt. Wat is het verschil tussen bindingsangst en verlatingsangst?

Bindingsangst is de angst om jezelf aan iemand te binden. Zodra je een relatie hebt waarin je partner te dichtbij komt, en de relatie ‘echt’wordt, krijg je het benauwd en verbreek je de relatie.

Verlatingsangst is eigenlijk het tegenovergestelde: zodra je de man of vrouw van je dromen binnen hebt gehaald, ben je bang om diegene weer te verliezen. Die angst is zo groot dat het ertoe leidt dat de relatie wordt verbroken (wat je eigenlijk niet wilt) omdat er in de relatie teveel conflicten en barrières worden opgebouwd.

Deze angsten hebben veel met elkaar te maken. Het blijkt namelijk, en nu wordt het ingewikkeld, dat mensen met verlatingsangst wezenlijk bang zijn om zich te binden, en dat mensen met bindingsangst juist vaak bang zijn om verlaten te worden. Ook hebben de twee gemeen dat zodra de relatie intiemer wordt, de angsten ook grotere proporties aannemen.

Lees ook:Bindingsangst I
Lees ook:Boeren met bindingsangst
Lees ook:Verlatingsangst en bindingsangst: meer van hetzelfde!
Lees ook:Het bindingsangst-gen
Lees ook:Zo herken je de mannen met serieuze bindingsangst

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verlatingsangst

  1. Pingback: Bezette mannen syndroom | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>