Boeren met bindingsangst

BoerinAlettaNet als mensen die schipper, dominee of kunstenaar zijn, betekent voor boeren dat hun hun professie hun ‘way of life’ bepaalt.

Een relatie aangaan is voor zo iemand totaal anders dan voor mensen die een 9 tot 5-baan hebben.

4,3 miljoen mensen zagen dit weekend bij de finale van ‘Boer Zoekt Vrouw’ dat de zoekende boerin Aletta alleen blijft.

Ze blijkt na jaren vrijgezel te zijn, niet klaar voor een relatie. Boeren met bindingsangst, hoe doe je dat?

Daarover schrijft RTL’s Editie NL.

Boer Johan liet zich daarentegen niet tegenhouden door jarenlange eenzaamheid. De boer uit Denemarken had zelfs nog nooit een relatie gehad maar lijkt nu zijn geluk te vinden bij Ingrid.

Aletta op haar droomeiland Bonaire daarentegen wees alle mannen af. Ze was er, naar eigen zeggen, niet aan toe om haar hart voor een andere man open te stellen.

Veel singles kampen met dit probleem, weet relatietherapeut Irene Verweij. Een kwart van de in totaal 2,4 miljoen singles heeft bindingsangst.

“Hoe langer alleen, hoe hoger de barrière voor iemand wordt om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Dat is dan een enorme stap.”​

“Het komt net zo vaak voor bij mannen als vrouwen”, weet single-coach Hans Gierkink.

Redenen kunnen zijn: een slechte relatie in het verleden of gescheiden ouders. “Maar ook leggen veel mensen de lat voor een relatie veel te hoog. De ideale partner moet een alleskunner zijn.”

Volgens Gierkink is het belangrijk dat singles zich bewust zijn dat ze last hebben van bindingsangst (of verlatingsangst, wat ook verkapte bindingsangst is). Hij vindt dan ook dat je dit moet behandelen. Net zoals je angst voor spinnen of vliegangst aanpakt.

Een nieuwe relatie opbouwen die wel werkt, is het beste medicijn volgens Gierkink. “En dat kan alleen als je je hart weer opnieuw open stelt en de liefde langzaam weer toelaat.”

Yvon Jaspers bij DWDD aan tafel over deze internationale versie van ‘Boer Zoekt Vrouw’.

Lees ook:Verlatingsangst
Lees ook:Bindingsangst I
Lees ook:Bereisde mensen zijn sexy
Lees ook:Liefdesbang: over verlatings- en bindingsangst
Lees ook:Singles zijn egoïstisch

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>