Waarom pubermeiden gillen bij boybands en hun (groot-) moeders ooit hetzelfde deden

lg_Rolling_Stones_fans_David_MooreDe finale van X-Factor gezien? Oordoppen waren geen overbodige luxe.

Tienermeiden maakten er de Gil Factor van en het geluid ging gerust boven de 100 decibel voor met name de boyband B-Brave.

Dat is harder dan een op hol geslagen drilboor………

Dat meldt RTL, die het ook niet is ontgaan.

Zij kregen klachten van gefrusteerde kijkers. “We kunnen er niet echt iets aan doen,” laten ze in een reactie weten. “We hebben dat gegil nu eenmaal. Stiekem vinden we het ook wel leuk hoor, die hysterie. De laatste keer dat ik me kan herinneren dat het zo erg was, was bij Jim en Jamai bij Idols. Dat is al even geleden”, vertelt een woordvoerder.

“Gillen vormt een onderdeel van de concurrentiestrijd,” zegt Patrick van Veen, bioloog bij Ape Management. “Veel meiden willen dezelfde jongens en fokken elkaar op waardoor een massahysterie ontstaat. Ieder meisje probeert op te vallen om in de smaak te vallen bij de jongens.

Voor bezorgde ouders en kijkers: het gillen is slechts een fase. “Het heeft met de puberteit te maken: dit is het moment waarbij er een zoektocht komt naar een man, verliefdheid, afzetten tegen het thuisfront. Als ze volwassen zijn doen ze dat minder, omdat ze dan meer op zoek zijn naar een partner voor het leven en serieuzer zijn.”

Maar de moeders moeten nog maar even terug denken aan de tijd dat ze zelf pubers waren en stonden te gillen bij Doe Maar. En wat te denken van oma die haar slipje op het podium worp van de Rolling Stones. Ja het is een fase.

De bioloog is een man en zal het nooit helemaal begrijpen. “Eigenlijk doen deze jongens iets nutteloos: een beetje zingen en dansen. In de natuur zie je dat ook: mannetjes pauwen met hun grote staart en worden bijvoorbeeld snel opgevreten door een vos. Je ziet dat mannen die dingen doen die eigenlijk energieverspilling zijn, aantrekkelijk worden gevonden. Zo was Picasso, een hele lelijke man, ook immens populair onder de vrouwen.”

Kijk achtereenvolgens naar 1964, 1985 en 2012



Lees ook:Meiden vallen massaal flauw voor jongens van B-Brave
Lees ook:De 6 fases van liefdesverdriet
Lees ook:Waarom vrouwen bang voor spinnen zijn
Lees ook:Liefde en vriendschap verslaan de sport op TV
Lees ook:Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden in 5 minuten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>