De 6 fases van liefdesverdriet

LiefdesverdrietIedereen weet dat relaties die eindigen pijnlijk zijn voor beide partners.

Het begint natuurlijk altijd heftg: boosheid en/of verdriet en het gevoel hebben dat je nooit meer iemand vindt die speciaal is voor je.

In werkelijkheid verloopt revalideren van een gebroken hart in 6 fases….

Aldus blogster Annella Alex in The Huffington Post.

1. De ontroostbare fase.
Het hart doet pijn, soms zowel letterlijk als figuurlijk en zelfs je beste vrienden kunnen je niet opbeuren of meekrijgen om iets leuks te doen. Net als in het begin van de verliefdheid val je af, omdat je weinig kan eten.

2. De melancholische fase.
Alle mannen c.q. vrouwen zijn hetzelfde. Eigenlijk wist je het wel, maar je bent er toch weer ingetrapt: niemand is te vertrouwen.

3. De zelfovertuigende fase.
Het had toch nooit wat kunnen worden. Hij of zij was van het begin af nooit de ware en de persoon probeert zichzelf op de been te houden dat het eigenlijk maar beter is zo.

4. De ‘ik wil mijn partner terug’ fase
Dit is het omgekeerde van de vorige fase. Deze is in plaats van de rede door gevoel ingegeven. De treurende mist zijn of haar maatje en voelt zich eenzaam. Vaak ook ingegeven dat de ex alweer een ander heeft. In deze fase wordt er vaak ook gestalkt in lichte of ergere mate.

5. De actief desperate fase.
De persoon moet eruit. Hij of zij wil niet langer alleen thuis treuren, maar mensen ontmoeten. Dit resulteert in veel uitgaan en/of zich op het werk storten.

6. De berustende fase.
Het was een mooie tijd, maar het is over. Het is voorbij. Jammer, maar het leven gaat door. De persoon realiseert zich ook weer hoe belangrijk vriend(in)nen zijn.

Lees ook:Hoe je heette, dat ben ik vergeten…….
Lees ook:1 van de 8: in welke fase van de relatie bevind jij je?
Lees ook:Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden in 5 minuten
Lees ook:Liefdesverdriet is ook een lichamelijke aandoening
Lees ook:Dood van een geliefde kan hartaanval veroorzaken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>