Waarom vrouwen bang voor spinnen zijn

Als er plots een spin opduikt, dan gillen er 4x zoveel vrouwen als dat er mannen op zullen springen.

Uit Amerikaanse onderzoek bij baby’s blijkt dat Arachnofobie (spinnenangst) bij vrouwen is ‘meegebakken’ in de genen……..

David Rakison, ontwikkelingspsycholoog aan de Carnegie Mellon-universiteit in het Amerikaanse Pittsburgh, liet babymeisjes en babyjongens een foto van een spin zien gecombineerd met een foto van een dreigend of geruststellend beeld.

In een 1e fase combineerden de onderzoekers de spin met een angstaanjagend gezicht. Nadien toonden ze de spin samen met een lachend gezicht. Vervolgens combineerden ze een foto van een bloem met een angstaanjagend gezicht.

De babymeisjes keken beduidend langer naar de spin bij het lachende gezicht dan naar de bloem. Volgens de onderzoekers betekent dit dat de meisjes spinnen met angst associëren. Een verder bewijs vonden ze in de vaststelling dat de babyjongens even lang naar de spin bij het lachende gezicht als naar de bloem keken.

Een andere groep baby’s kreeg een spin bij een lachend gezicht te zien en een bloem bij een angstaanjagend gezicht. Nu keken niet alleen de jongens maar ook de meisjes even lang naar beide beelden.

Volgens de onderzoekers betekenen hun bevindingen dat meisjes meer geneigd zijn om schrik te hebben voor gevaarlijke dieren dan jongens. Bij moderne fobieën, zoals vliegangst, zijn geen verschillen tussen mannen en vrouwen. De afkeer van spinnen heeft bij vrouwen te maken met de menselijke evolutie. Bij onze voorouders leerden mannen meer risico’s te nemen om met succes te kunnen jagen.

Lees ook:Waarom er meer jongens dan meisjes zijn
Lees ook:Waarom meisjes veel eerder volwassen zijn dan jongens
Lees ook:Japanse meiden worden gruizig van tongende jongens
Lees ook:Van lachen word je niet per definitie mooier op een foto
Lees ook:Het verhaal van de foto: voorbestemde liefde?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom vrouwen bang voor spinnen zijn

  1. Pingback: Waarom het leven als man makkelijker is dan als vrouw | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>