Kunnen een man en een vrouw ook gewoon vrienden zijn? IV

Vandaag deel 4 in de serie of mannen en vrouwen ook ‘gewoon’ vrienden kunnen zijn. Platonisch dus, geen seks. Er zijn allerlei films over gemaakt en boeken over geschreven: de (on)mogelijkheid van vriendschap tussen mannen en vrouwen. De grootste veroorzakers van problemen zijn mannen……..

Een nieuwe studie van Adrian F. Ward van Harvard University, gepubliceerd in Scientific American, toont aan dat er inderdaad nogal wat problemen op de loer liggen als heteroseksuele mannen en vrouwen er een platonische relatie op na houden.

De onderzoekers ondervroegen 88 vriendenparen onafhankelijk van elkaar. Ze mochten zelfs naderhand niet over de interviews praten met elkaar. Daaruit bleek dat vooral de mannen vaak zin hadden in meer dan alleen goede gesprekken. De gemiddelde man dacht ook dat zijn vrouwelijke vriend zich veel meer tot hem aangetrokken voelde dan daadwerkelijk het geval was.

Vrouwen gaan ook niet vrijuit. Omdat ze zich over het algemeen niet seksueel aangetrokken voelen tot hun mannelijke vrienden, bleken ze blind voor signalen dat hij haar wel leuk vond.

Mannen en vrouwen lieten zich bij het al dan niet aangetrokken voelen tot een ander niet leiden door de relatie die de ander had. Een aantrekkelijke vrouw blijft voor mannen een aantrekkelijke vrouw en vice versa. Alleen zijn vrouwen iets terughoudender om te proberen een man in een relatie te versieren.

Lees ook:De billen van een vrouw zijn meer nog dan haar borsten interessant voor de man
Lees ook:Seksuele vloeibaarheid: Cameron Diaz deelde bed met vrouw
Lees ook:Op vruchtbare dagen zijn vrouwen blij met mooie mannen
Lees ook:Relaties tussen gelijkgestemde karakters houden beter
Lees ook:Natasha werd verliefd op bloedeigen vader en ging een relatie aan met hem

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>