Seksuele vloeibaarheid: Cameron Diaz deelde bed met vrouw

Cameron Diaz liet zich in het meinummer van de Britse GLAMOUR ontvallen dat ze ervan overtuigd is dat alle vrouwen zich wel eens aangetrokken voelen tot andere vrouwen.

“Het is natuurlijk voor vrouwen om de schoonheid van andere vrouwen te waarderen”, zei ze.

Onze seksualiteit is stukken veelkleuriger dan we denken.

Bijna iedereen is seksueel fluïde (vloeibaar): dat betekent dat mannen en vrouwen zich aangetrokken voelen tot beide seksen.

90% is diep van binnen bi, blijkt uit onderzoek dat Psychologie Magazine deed onder 1207 lezers, dat aansluit bij grootschalig internationaal onderzoek door de Amerikaanse wetenschapper Robert Epstein, waarover gezondheidsnet bericht.

Epstein publiceerde vorig jaar een studie waarin hij 18.000 mensen uit 48 landen vroeg naar hun seksuele activiteiten en hun wensen en dromen op dat gebied. Het bleek o.a. dat het grootste deel van de mensen zichzelf heteroseksueel noemt, terwijl maar 6% dat daadwerkelijk exclusief is.

De overigen mensen voelen zich aangetrokken tot beide seksen of waren exclusief  homo. (1%)

Uit het Nederlandse onderzoek blijkt dat vrouwen zich veel vaker bewust aangetrokken voelen tot beide seksen dan mannen. Zo fantaseerde 52% van de heterovrouwen weleens over seks met een andere vrouw, tegenover 31% van de heteromannnen, die weleens fantaseerde over seks met een andere man.

38% van de heterovrouwen en 18% van de heteromannen heeft zich weleens aangetrokken gevoeld tot een seksegenoot en bijna eenderde van de heterovrouwen heeft weleens met een andere vrouw gezoend. Zo’n 10% van de heteromannen zoende met een seksegenoot.

Vrouwen gaan minder snel twijfelen aan hun geaardheid: zo zou 55% van de mannen twijfelen als hij met een andere man zou zoenen, terwijl dat slechts voor 34% van de heterovrouwen geldt.

De druk om hetero te zijn is voor mannen ook veel groter, zeggen onderzoekers. Er wordt volgens hen een stuk negatiever tegen homoseksuele mannen aangekeken dan tegen lesbische vrouwen. En die negatieve houding tegenover homomannen komt vooral van andere mannen.

Lees ook:Homomannen en heterovrouwen reageren identiek op mannengeur
Lees ook:Alle mannen willen stiekem een jonge vrouw en andere ongemakkelijke feiten
Lees ook:Sociaal experiment: homo’s en hetero’s tongzoenen met elkaar
Lees ook:Vrouwen met hoog stemgeluid vallen op type bas of bariton
Lees ook:Oudere mannen zijn geiler op vakantie met veel oog voor andere vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>