1 op 5 online-daters vindt Mr of Mrs Right

Terwijl er toch geen single is op het moment die niet allerlei datingsites afstruint lijkt de gemiddelde score in de praktijk toch nog tegen te vallen.

Zo 1 op de 5 lukt het om digitaal zijn of haar ware te vinden.

Je moet er wel wat voor over hebben.

Wil je bij de gelukkigen horen, dan moet je intensief daten en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen………..

Volgens het Oxford Internet Institute dat onderzoek deed, hebben oudere mensen minder geluk dan jongeren. Online-daters onder de 35 jaar hebben een kans van 1 op de 3 op het vinden van een vaste relatie.

Een vaststelling voor alle leeftijdsgroepen is dat meer dan de helft nooit iemand in levende lijve ontmoet. En gemiddeld is het zo dat om tot een afspraak te komen, men 20 mails moet sturen.

Steeds meer mensen durven het aan om een afspraakje te maken met iemand die ze nauwelijks kennen in de hoop op een nieuwe relatie. Tijdens zo’n date proberen beide partijen zich zo goed mogelijk voor te doen. Met romantiek hebben die eerste momenten weinig te maken, maar gaandeweg kunnen de puzzelstukjes wel op een prettige manier samenvallen.

Daten is niet zonder risico. Zo blijkt de persoon na de voorbereidingsfase, in het echt niet altijd even oprecht in zijn of haar bedoelingen: 60% van de mensen die actief zijn op datingsites hebben reeds een vaste relatie. Op het internet kan iedereen zich straffeloos anders voordoen.

Er zijn 2 soorten datingsites. Gesloten sites werken meer zoals de traditionele relatiebureaus waarbij je in ruil voor lidmatschapsgeld de garantie krijgt dat deelnemers vooraf gecontroleerd zijn. Waterdicht is dit ook niet, maar het biedt meer bescherming dan open sites, waar iedereen in een grote vijver kan vissen naar wat hij of zij wil.

Dat is gemakkelijk, goedkoop en natuurlijk ook spannend. Echter: omdat het anoniem is en ongecontroleerd, weet je nooit zeker of het opgegeven profiel klopt en/of de mensen die je ontmoet niet uit zijn op (leed)vermaak.

Vissen op het internet heeft soms het nadeel dat je niet kan kiezen. Dat je twijfelt en graag gelooft dat je ideale partner maar een paar muisklikken verderop zit. Je blijft dus aan de gang. Daters moeten tegen een stootje kunnen, maar ze leren tegelijkertijd veel over mensen en relaties.

Onthoud altijd de spelregels over veiligheid. Vertel je familie of vrienden waar en met wie je een afspraak hebt en spreek voor een eerste keer nooit thuis af.

De langere versie met nog meer tips kunt u lezen in BODYTALK nr. 50

Lees ook:Open relatie of dichte deur?
Lees ook:De hele wereld wordt aan elkaar gelogen op datingsites
Lees ook:40-plussers scoren het hoogst bij digidating
Lees ook:Vrouw schildert haar denkbeeldige ‘ideale man’ en vindt hem via internet
Lees ook:Hoe online daten ‘de ware’ vinden juist in de weg kan staan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 op 5 online-daters vindt Mr of Mrs Right

  1. Pingback: Om al te grote dating-blunders te voorkomen…. | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>