Hoe online daten ‘de ware’ vinden juist in de weg kan staan

Er wordt sinds de afgelopen 10 à 12 jaar wat afgedated via het internet. Sites in alle soorten en maten.

Maar zoekenden durven online veel kritischer te zijn dan in het echte leven.

Net als de anonieme ‘reaguurders’ bij GeenStijl, permitteren singles zich op de digitale snleweg veel meer dan bijvoorbeeld in het café.

Dat werkt contraproductief. Zo kunnen mensen op een datingsite een man of vrouw afwijzen omdat hij of zij niet voldoet aan het bedachte ideaalbeeld van een partner……..

Wetenschapper Paul W. Eastwick bestudeerde vrouwen tijdens een experiment met online dating, waaruit blijkt dat dames het meest geïnteresseerd zijn in potentiële dates die passen bij hun criteria van een ideale partner.

Wanneer zij echter deze potentiële partners in het ‘normale’ leven leerden kennen, hielden ze geen rekening met de hen opgelegde eisen. De singles ontdekten dat het klikte met mensen waarin ze op het internet totaal niet geïnteresseerd waren.

Eastwick: “Mensen hebben meestal een afgebakend idee over welke eigenschappen een partner moet beschikken. Maar wanneer je iemand in het echt ontmoet, blijken die selectiecriteria ineens erg flexibel te zijn.”

De onderzoekers zeggen dat je je standaard niet persé hoeft te verlagen, maar het is wel belangrijk te beseffen dat ~hoewel datingsites toelaten erg kieskeurig te zijn~ je niet meteen iedereen maar moet afschrijven.

Lees ook:Ware afknapper bij online dating: te blote en te dronken kiekjes
Lees ook:Januari is dé maand voor (online) dating!
Lees ook:Helft van de Nederlanders ontmoette weleens online date in het echt
Lees ook:Ook vrouwen gaan digitaal op zoek naar seksavontuurtjes
Lees ook:Getrouwd zijn verhoogt de ‘marktwaarde’ van een man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>