De hele wereld wordt aan elkaar gelogen op datingsites

Ik heb er altijd zo mijn twijfels bij gehad. Vroeger al bij huwelijksadvertenties in kranten.

Mensen vinden van zichzelf ook altijd dat ze veel gevoel voor humor hebben en als ik dan lees wat voor lijst met eigenschappen ze van de ‘tegenpartij’ eisen.

TROS Radar legt het liegen over zichzelf op datingsites genadeloos bloot.

Vrouwen liegen zich een versuffing over hun gewicht. Mannen liegen vooral over hun status………

60% van de mensen die actief is op een datingsite heeft gelogen op zijn of haar eigen profiel. Van de mensen die een afspraak maakten, zegt slechts 1 op de 8 dat het profiel van hun date klopte.

Verder zijn mannen op gratis sites 8x zo vaak op zoek naar een avontuurtje als vrouwen, die vooral op zoek zijn naar een vaste relatie.

Het onderzoek wijst ook uit dat gebruikers vooral niet te spreken zijn over de kwaliteit van de matches, het feit dat ze bestookt worden met spam en moeilijk hun abonnement kunnen opzeggen.

Van degenen die via een betaalsite op zoek zijn naar liefde, vindt 65% de prijs niet in relatie staan tot de geleverde diensten.

Illustratie: zelfs Photoshop wordt in de strijd geworpen om op datingsites ‘voordeliger’ voor de dag te komen.

Lees ook:1 op de 3 mensen op Tinder is getrouwd
Lees ook:Tinder nu ook voor transgenders
Lees ook:Flirten, daten en tinderen via …. LinkedIn
Lees ook:Chemie? Laboratorium zoekt uit of jullie goede match zijn!
Lees ook:Senioren zijn veruit het eerlijkste op datingsites

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De hele wereld wordt aan elkaar gelogen op datingsites

 1. Wim

  Wil je een goede reden hebben om te daten? Kijk dan op http://www.samennaarhetwerk.nl. Daar kun je afspreken om samen de auto te delen. spaart geld en is leuk!

    /   Reply  / 
  1. cabrio93

   Hallo!
   Ik, man, 50, ben sinds een tijd weer single. Omdat ik geen druk sociaal leven leid, en in het kleine dorp waar ik woon ook niet direct een nieuwe partner denk te vinden heb ik sinds twee weken de -voor mij- stoute schoenen aangetrokken om via een dating-site te zoeken naar een partner.
   Als je nu verwacht een contact-advertentie te lezen surf dan maar verder. KLIK!

   Ben je d’r nog? OK, dan heb je interesse in mijn ervaringen, en misschien haal je daar wat tips uit. Want daar doe ik het voor. Denk je aan een homosexuele relatie? Surf dan maar verder, ik ben 100% hetero, en verwacht niet dat ik je dan verder kan helpen; ik kan me niet inleven in die wereld. KLIK!

   Ben je d’r nog? OK, dan ben je hoogstwaarschijnlijk hetero, en benieuwd naar mijn ervaringen op de dating-markt. Ik veronderstel dat je al een bepaalde kennis hebt hoe je kunt zoeken in de profielbestanden, Niet liegen, je bent op mijn blog ook niet zomaar gekomen, waarschijnlijk al om te toetsen of onze ervaringen overeenkomen!

   Zullen we?
   1. Profiel aanmaken.
   Neem een leuke nickname. Dat is een naam waarmee je op de site gevonden wordt. Wat is leuk? Dat laat ik aan jezelf over, maar namen die verwijzen naar de lengte van je geslachtsdeel of andere maten maken op mij een desperate indruk en ik heb het idee dat ik daar niet de meeste kans van scoren mee heb. Althans, niet die dame die ik zoek. Als je een ander doel hebt, dan zou zo’n naam misschien wel wat opleveren, en misschien ook wel de soort relatie die je zoekt, maar daar kan ik niet over meepraten.

   2. Wel/niet een foto plaatsen.
   Je moet het zelf weten. Een foto kan je extra attentie-waarde opleveren. Ik ben er zelf niet zo van overtuigd dat ik er aardig uitzie, maar nadat ik een paar leuke reacties op mijn foto heb gekregen ben ik er achter gekomen dat ik blijkbaar toch een bepaalde uitstraling heb die sommige dames aanspreekt. Er zijn statistische gegevens bekend over het aantal hits op profielen met/zonder foto’s maar daar zal ik je niet mee vervelen. Ik heb het alleen van horen zeggen: met foto scoor je meer. En ik ben eerlijk: als ik zelf kijk naar een foto om te zien of ik (in 1e instantie) met haar in een openbare gelegenheid gezien zou willen worden, denk ik dat anderen er ook zo over denken. Doe je dat niet? Super, niet boos reageren, het is mijn persoonlijke mening, daar heb ik toch recht op?
   Oh ja, wees wel zo slim om geen gejatte foto van een of ander supermodel van internet te plukken en die te plaatsen. Naast het risico dat iemand die herkent en je daarom direct al skipt, loop je het risico dat een eventuele toekomstige partner bij de 1e ontmoeting direct omdraait omdat je gelogen hebt. Want ik heb een hekel aan liegen, maar ook aan belogen worden. Ik denk dat jij er ook zo over denkt!

   3. Je profieltekst.
   Wees eerlijk in je profieltekst. Lieg er geen kilo’s af. Geen centimeters bij. Geen jaren verschil met je echte leeftijd. Geef aan wat je zoekt, wat je wilt wat je hobby’s zijn, maakt niet uit waarover maar wees eerlijk. Bedenk dat je zoekt op een dating-site en waarom je daar gekomen bent. Ik kwam er na een echtscheiding, na een relatie met een vrouw die toch lesbisch bleek en na een relatie met een vrouw die niet rookt en ik wel. Ik geef alleen maar aan dat je net als ik waarschijnlijk niet nieuw meer bent op de relatiemarkt en dat de andere profieltjes dat waarschijnlijk ook niet zijn. Dus denk ik dat ze, net als ik, allemaal hun teleurstellingen gehad hebben en die als ‘rugzakjes’ bij zich hebben (die term las ik in een profiel en die jat ik dus maar met veel plezier). Bedenk dat in de eerste contacten doorzeuren over je teleurstellingen mag, dat kan niemand je verbieden. Bedenk ook dat dat een signaal naar de overkant is. Blijft de overkant stil, dan heb je te lang gezeurd. Krijg je respons of de verhalen uit haar/zijn rugzakje, bedenk dan of dat is wat je wil. Niets op tegen dat je therapeutisch contact met iemand hebt, maar als dat niet is waar je naar zoekt realiseer je dat dan en kap het af.

   4. Wees eerlijk.
   Stel je hebt contact met een of meerdere profielen. Je wisselt informatie uit. Via de chat / msn / hoe dan ook. Natuurlijk geen telefoonnummers of adressen of andere privacy-gevoelige informatie. Want hoe eerlijk je ook bent, je weet niet of dat aan overkant ook zo is. Dus blijf gewoon voorzichtig. Als je gevraagd wordt naar die informatie blijf je gewoon slim en zegt dat dat nog een stap te ver is. Krijg je daar een negatieve reactie op: jammer dan, maar dan is de overkant niet de juiste relatie….
   Bedenk ook dat het schrijven van one-liners in chatboxen vaak heel flitsend overkomt, maar je mist een aantal aspecten die bij een goede communicatie van essentieel belang zijn: de gezichts-uitdrukking, de toon waarop iets gezegd wordt en de gebaren die er bij gemaakt worden. Het is alsof je in een smsbericht moet uitleggen waarom ij de geschikte partner bent. Dat gaat je niet lukken! Dus is het belangrijk dat je aangeeft dat je iets niet snapt, laat het je nog een keer, maar dan anders duidelijk maken. En dat geldt natuurlijk ook voor jou; als je een partner treft die ook communicatief is ingesteld zul je ook vragen om te verduidelijken moeten beantwoorden.

   5. Hoe ga je om met je contact.
   Hoe wil je graag dat met jou omgegaan wordt? Ik wil graag met respect behandeld worden. Niet dat ik mezelf nou zo hoog heb zitten, maar ik vind het best een beetje eng om zo maar mijn ziel en zaligheid bloot te leggen. En als mijn contact dan ginnegappend met haar vriendinnen achter de laptop mijn reacties zit te beoordelen ervaar ik dat als heel naar. Dus ik doe dat niet, ik houd de informatie die ik krijg voor mezelf. Ik behandel de dame in mijn geval met het respect dat ik haar toedicht en verwacht dat zij dat ook naar mij toe doet. Niet? Skippen! Tenzij je het zoekt om als voetveeg gebruikt te worden, dan is het voor jou misschien wel ok!

   6. Waar heb je het over.
   Dat kan van alles zijn. Mijn ervaring is dat het chatten heel beperkt kan blijven, maar ook heel uitgebreid. Dat is aan jullie. Ik hou ervan om meer te weten te komen van iemand voordat ik de stap neem om een afspraak te maken. Want dat kan teleurstellingen voorkomen. Maar dat is heel persoonlijk, jij denk er misschien anders over. Ik heb ook afspraken gemaakt na een week chatten, en de afspraak was leuk maar er was geen chemie. Da’s dan verspilde moeite, maar het helpt je wel om een beter beeld te krijgen van van je dan wel zoekt in iemand.
   Gebruik geen schuttingwoorden of andere grove taal, tenzij je dat in het echt ook doet. Doe je dus niet anders voor dan je bent. Eerlijk is ook hier weer het sleutelwoord. Ik heb ook geleerd om niet direct te skippen als iemand zijn of haar teksten niet geheel foutloos kan tikken; de dame in kwestie leek moeilijk te typen, maar toen ik daar op een respectvolle wijze naar doorvroeg (Wat bedoel je met: “…….”) kwam ze eerlijk en open met haar mededeling dat ze dyslectisch is en moeite heeft om teksten snel te schrijven of te lezen. Toen ik ondanks dat ze haar foto niet in haar profiel toonde voorstelde om te cammen (dat kan op msn) bleek dat het een vlot van de tongriem gesneden knappe vrouw is, en we hebben een heel intens en leuk gesprek gehad waarin alles duidelijk was.

   7. Praat niet over sex.
   Tenzij je denkt dat de andere kant dat wil horen. Maar als je je vergist is het vaak afgelopen. Sex is belangrijk. Voor mannen, maar ook voor vrouwen. Dat heb ik me door hen laten vertellen. Maar wat voor ons mannen belangrijk is in sex, is voor vrouwen vaak niet belangrijk. Die zoeken vaak andere dingen in sex. Ik weet nog niet precies wat ze zoeken, maar ik denk dat ik wel aardig in de richting kom. Als de overkant je vraagt wat je zoekt in sex, kun je eerlijk zijn. Tip: gebruikt geen porno-taal, tenzij je vooraf gevraagd wordt om dat te doen. Als je het leuk vindt om dat te doen kun je op die manier reageren. Zo niet, wees dan eerlijk over hoe je sex beleefd, maar creatief en correct in je woordkeus. De dame waar ik naar zoek houdt niet van grove taal, dat bewaart ze eventueel wel voor haar en mij alleen, als het op vrijen aankomt. Daar heb ik respect voor en op die manier behandel ik haar en zij mij. Ik ga geen voorbeelden geven, dat laat ik aan je fantasie over. Maar prima als jij een dame treft die het wel fijn vindt tijdens het chatten in pornotermen te praten, doe het zoals jullie er beiden plezier aan hebben…..

   OK,
   Ik heb er voor vandaag genoeg van. Komt er een vervolg? Als het aan mij ligt wel. Waar gaat dat over? Ik heb onderwerpen genoeg. Maar als je mijn specifieke ervaringen en tips met betrekking tot dit onderwerp wilt weten zul je moeten vragen. Weet je nog? COMMUNICATIE! Dat wat het verschil tussen mannen en vrouwen kleiner kan maken. Maar ook groter, ‘t is maar net hoe je het gebruikt. Dus……
   Bedankt voor je aandacht en in ieder geval succes verder op de dating-markt!
   Cabrio93

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Senioren zijn veruit het eerlijkste op datingsites | Relatie

 3. Pingback: Hoe je de leugenaars op datingsites er direct uithaalt | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>